Το νέο hypercar της Bugatti έρχεται!

Ο διάδοχος της Chiron πρόκειται να διατηρήσει έναν βενζινοκίνητο κινητήρα, αλλά πιθανότατα θα το κάνει μαζί με ηλεκτρική υποβοήθηση

Ακούστε το άρθρο

Η Bugatti, επιβεβαίωσε ότι το νέο της hypercar θα παρουσιαστεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024. Το επερχόμενο hypercar, θα αντικαταστήσει το Chiron, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2016. 

Μηχανικά

Όπως αναφέρθηκε, η Bugatti πρόκειται να εγκαταλείψει τον κινητήρα της W16 και να τον αντικαταστήσει με έναν υβριδικά υποβοηθούμενο κινητήρα, πιθανώς με λιγότερους κυλίνδρους, στον διάδοχο της Chiron. 

Εάν πρόκειται για έναν V8 όπως αναφέρουν οι αναφορές, αυτό το hypercar θα είναι το πρώτο μοντέλο της Bugatti, που θα διαθέτει κινητήρα με λιγότερους από 16 κυλίνδρους από τη Veyron, που κυκλοφόρησε το 2005.

Ο Mate Rimac, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bugatti-Rimac, είχε δηλώσει προηγουμένως, ότι είχε αναπτυχθεί ένας εντελώς ιδιόρυθμος κινητήρας για το αυτοκίνητο και η εταιρεία είχε ξεκινήσει όλα από την αρχή. Σχεδίαση – πλαίσιο

Ενώ το υπεραυτοκίνητο πρόκειται να χάσει το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του W16, το αφεντικό σχεδιασμού της Bugatti, ο Frank Heyl, είπε ότι θα διατηρήσει το εμβληματικό παράθυρο και την τύπου «πέταλο» μπροστινή μάσκα.

Ο Heyl, έχει επίσης δηλώσει προηγουμένως σε συνέντευξή του, ότι το επερχόμενο υπεραυτοκίνητο, θα διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο, για να χωράει τους ηλεκτροκινητήρες και την μπαταρία του.

Άφιξη

Με αυτό το νέο υπεραυτοκίνητο που θα αποκαλυφθεί το 2024, η παραγωγή σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ξεκινήσει μέχρι το 2026, λόγω άλλων δεσμεύσεων. Αυτά περιλαμβάνουν μια σειρά από μοντέλα Super Sport και το W16 Mistral, το οποίο πρόκειται να είναι το κύκνειο άσμα της σειράς Chiron. 

Το Bolide, μόνο για χρήση σε πίστα, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την παραγωγή, με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, να υπόσχεται οτι θα κατασκευάσει 40 αντίτυπα για παραγωγή, όταν έκανε την εμφάνιση του το 2021. 

 

abb_img