Ταϊλάνδη: Ταξί μετατράπηκαν σε…μποστάνι!

Μια εταιρεία ταξί στην Ταϊλάνδη έχει μετατρέψει τον στόλο των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων της σε έναν γιγαντιαίο λαχανόκηπο.

Η βιομηχανία ταξί στην Ταϊλάνδη, όπως και αρκετές σε όλον τον κόσμο, δεν έχει ακόμα επανακάμψει από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει οριστικά από τις μεγάλες πόλεις και επέστρεψαν στα χωριά, τα οποία αποτελούν τους τόπους καταγωγής τους.

Έτσι, λοιπόν, μια εταιρεία ταξί με έδρα την Μπανγκόκ μετέτρεψε τον στόλο των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων της σε έναν γιγαντιαίο λαχανόκηπο.

Η εξηλεκτρισμένη γενιά των εμβληματικών κίτρινων ταξί της Νέας Υόρκης

Υβριδικά ταξί στην Ταϊλάνδη έγιναν λαχανόκηπος

Ο τουρισμός επηρεάζει κατά πολύ τη βιωσιμότητα και το κέρδος των εταιρειών ταξί στην Ταϊλάνδη. Επομένως, οι συνέπειες της πανδημίας έχουν επηρεάσει την βιομηχανία ταξί στη Μπανγκόκ. Οι περιορισμοί, δηλαδή, τους οποίους επέβαλαν τα κράτη λόγω Covid-19, κράτησαν τους ταξιδιώτες στο σπίτι τους το μεγαλύτερο μέρος του 2020. Η ανάκαμψη, ωστόσο, ήταν αργή και πολλοί οδηγοί έφυγαν για να βρουν αλλού δουλειά, συνήθως στην επαρχία.

Ο στόλος των ταξί στη Μπανγκόκ αποτελείται κυρίως από υβριδικά μοντέλα Toyota. Οι εργαζόμενοι τα μετέτρεψαν σε κήπο, απλώνοντας πλαστικό κάτω από ένα δοχείο από μπαμπού και τοποθετώντας το πάνω στο καπό και την οροφή.

taxi μποστάνια

Οι καλλιέργειες περιλαμβάνουν πιπεριές, μελιτζάνες και κολοκυθάκια, ενώ δημιούργησαν και ένα αυτοσχέδιο ενυδρείο για να μαζεύουν βατράχια. Τα λαχανικά που καλλιεργούνται από την εταιρεία ταξί θα χρησιμοποιηθούν για τη σίτιση των υπαλλήλων της.

Τέλος, ένα τοπικός συνεταιρισμός ταξί ελπίζει να πουλήσει το πλεόνασμα στις τοπικές αγορές τροφίμων για να διασώσει την εταιρεία μέχρι να επανέλθει ο τουρισμός.

Η Beat ανακοίνωσε νέα κίνητρα στους οδηγούς για αγορά ηλεκτρικών ταξί

Ο Thapakorn Assawalertkun, μέλος του συνεταιρισμού Ταξί Ratchapruenk, δήλωσε:

«Αυτή είναι η τελευταία μας επιλογή. Πρέπει να καλλιεργήσουμε λαχανικά στη στέγη αυτών των ταξί. Έχουμε ακόμη να αποπληρώσουμε τα δάνεια ύψους 21.000 δολαρίων, που πήραμε το 2019 ή το 2020. Αυτά τα αυτοκίνητα είναι σε ακινησία εδώ, οπότε αποφασίσαμε ότι θα καλλιεργούμε λαχανικά πάνω τους.»

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!