Τέλος εποχής για την Toyota: Αποχωρεί ο Akio Toyoda

Μία περίοδος αλλαγών ξεκινάει για την Toyota, καθώς θα δούμε νέα πρόσωπα στην εκτελεστική της δομή, καθώς και στο διοικητικό συμβούλιο.

Μία νέα εποχή ξεκινάει για την Toyota, καθώς αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και CEO, ο Akio Toyoda. Ουσιαστικά, αυτή η αλλαγή συμβαδίζει με τον στόχο της Toyota για την προσαρμογή της στις μεταφορές μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Τη θέση του Toyoda θα αναλάβει ο Koji Sato και η αλλαγή θα λάβει χώρα από την 1η Απριλίου του 2023.

H Toyοta δίνει νέα πνοή σε δύο Corolla AE86

Αλλαγή φρουράς στην Toyota

Η διαδοχή του Toyoda από τον νέο CEO απασχολούσε για πολύ καιρό τους επενδυτές της φίρμας. Ωστόσο, ο χρόνος ανακοίνωσης των αλλαγών τους αιφνιδίασε. Όπως προαναφέραμε, τη θέση του Akio Toyoda θα λάβει ο Koji Sato, ο οποίος είναι πρόεδρος της Lexus και της Gazoo Racing.

Ουσιαστικά, η ιαπωνική φίρμα υπό τον Toyoda διατήρησε μία βραδεία προσέγγιση προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, θεωρούσε ότι η υβριδική τεχνολογία θα είχε εξέχουσα θέση στις επενδύσεις της εταιρείας παράλληλα με το υδρογόνο.

Η εν λόγω στρατηγική προκάλεσε τις επικρίσεις των επενδυτών και συγχρόνως τους επαίνους των ακτιβιστών για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της Toyota. Τέλος, ο Toyoda δήλωσε ότι η αποστολή του Sato περιλαμβάνει τη μεταμόρφωση της φίρμας σε μια «εταιρεία κινητικότητας», χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.

Tοyota: Καθυστερούν τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Αλλαγές και στο διοικητικό συμβούλιο

Ο Akio Toyoda στο πλαίσιο των νέων αλλαγών θα είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Toyota. Θα αντικαταστήσει τον Takeshi Uchiyamada, ο οποίος θα γίνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τέλος, οι αλλαγές, οι οποίες αφορούν το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχουν ισχύ από την έναρξη της 119ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Toyota.

Η Toyοta «αποκάλυψε» το ηλεκτρικό Hilux

Ο Akio Toyoda, νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Toyota, δήλωσε:

«Για να προωθήσουμε την αλλαγή σε μια εποχή που το μέλλον είναι απρόβλεπτο, ο επικεφαλής οφείλει να συνεχίσει να βρίσκεται στη γραμμή του μετώπου. Για αυτό, η αντοχή, η ενέργεια και το πάθος είναι απαραίτητα. Ο Koji Sato είναι νέος και έχει συναδέλφους στο ίδιο μήκος κύματος. Τέλος, περιμένω ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τα όρια που δεν μπόρεσα ο ίδιος να ξεπεράσω».

Editorial