Τέλος η δωρεάν πλοήγηση από την Tesla!

Η Tesla παύει την δωρεάν πλοήγηση στα οχήματά της και την μετατρέπει σε μηνιαία συνδρομή μετά από κάποια χρόνια ιδιοκτησίας.

Η Tesla πήρε την απόφασή της και σταματάει πλέον τη δωρεάν πλοήγηση για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Οι νέες παραγγελίες, δεν θα προσφέρουν ισόβια πρόσβαση στη δορυφορική πλοήγηση.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν παραγγείλει κάποιο από τα μοντέλα της Tesla, μετά την Τετάρτη 20 Ιουλίου, δεν θα έχουν πρόσβαση εφ’ όρου ζωής στο πακέτο Standard Connectivity.

Αντιθέτως, οι κάτοχοι της Tesla θα πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για να έχουν την εν λόγω υπηρεσία. Όχι όμως από την στιγμή που αγοράζουν το αυτοκίνητο, αλλά μετά από 8 χρόνια ιδιοκτησίας.

Tesla: Καταβολή αποζημίωσης λόγω Autopilot

Τα πακέτα συνδεσιμότητας των οχημάτων Tesla

Ωστόσο, η Tesla θα προσφέρει δύο διαφορετικά πακέτα συνδεσιμότητας σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της. Το Standard πακέτο περιλαμβάνει αποκλειστικά την πλοήγηση.

Από την άλλη, το Premium πακέτο προσθέτει στην υπηρεσία την live οπτικοποίηση της κυκλοφορίας, streaming υπηρεσία μουσικής, περιήγηση στο διαδίκτυο, video streaming. Και φυσικά την χρήσιμη λειτουργία Sentry.

Νέο εργοστάσιο της Tesla… «δια χειρός» Panasonic

Πόσο θα κοστίζει η υπηρεσία;

Η αμερικανική μάρκα δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν το κόστος του Standard Connectivity μετά τη λήξης της οκταετίας. Ωστόσο, το Premium Connectivity κοστίζει ήδη 9,99 δολάρια το μήνα και 99 δολάρια το χρόνο.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η πλοήγηση σε ένα όχημα Tesla είναι βασικό χαρακτηριστικό. Αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της φίρμας δεν υποστηρίζει Apple CarPlay ή Android Auto. Προφανώς, η συγκεκριμένη αλλαγή θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό όσους επιθυμούν να αγοράσουν στο μέλλον μεταχειρισμένα μοντέλα της μάρκας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!