Μεταχειρισμένα Tesla… ακριβότερα από καινούρια!

Κι όμως μεταχειρισμένα Tesla με περισσότερα από 30.000 μίλια, πωλούνται ακριβότερα από τα αντίστοιχα καινούρια μοντέλα.

Ακούστε το άρθρο

Οι τιμές ορισμένων μεταχειρισμένων μοντέλων Tesla, ξεπερνούν κατά πολύ τις τιμές των αντίστοιχων καινούριων μοντέλων της αμερικάνικης φίρμας.

Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι επιπτώσεις του πολέμου ώθησαν αρκετούς καταναλωτές στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη αγορά έχει αλλάξει αρκετά, ειδικά όταν πρόκειται για ηλεκτρικά οχήματα (EVs).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λατρεύει το Tesla Model 3 του

Τι προκαλεί την αύξηση

Την αύξηση των τιμών προκαλεί η έλλειψη ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων. Αρκετοί, λοιπόν, πληρώνουν κάτι παραπάνω σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, για να αποφύγουν την αναμονή 6-9 μηνών παράδοσης του καινούριου αυτοκινήτου. Λογικό μας ακούγεται πλέον!

Το ζήτημα, επομένως, της αύξησης αφορά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία δύσκολα μπορεί να βρει κανείς. Συγκεκριμένα, τα μεταχειρισμένα Tesla παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή τους, έως ότου η εταιρεία αύξησε και την τιμή των νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Τesla: Πτώση 15% στη μετοχή της μετά την εξαγορά του Twitter

Τα μεταχειρισμένα Tesla

Μεταχειρισμένα Tesla… ακριβότερα από καινούρια!

Για παράδειγμα, ένα μεταχειρισμένο Tesla Model Y του 2020 με 30.000 μίλια κοστίζει 1.000 δολάρια περισσότερα από ένα καινούριο. Ακόμη, μπορεί να βρει κανείς ένα μεταχειρισμένο Model Υ του 2021 με 15.000 μίλια, σε τιμή άνω των 80.000 δολαρίων.

Ένα Τesla Model Y παρέσυρε αεροσκάφος!

Η τιμή, μάλιστα, των μεταχειρισμένων διαφέρει ανάλογα με το χρόνο αγοράς τους μέσα στο 2020. Έτσι, ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να κοστίσει 6.000-10.000 περισσότερα από την αρχική του τιμή.

Οι αλλαγές της Tesla

Η αμερικάνικη φίρμα πρόσφατα προχώρησε σε αλλαγή της πολιτικής της σχετικά με τα αυτοκίνητα μίσθωσης. Όταν, δηλαδή, τελειώσει η περίοδος μίσθωσης, δεν μπορεί να αγοράσει κανείς το αυτοκίνητο. Έτσι, λοιπόν, αυξάνει το στόλο της με τα μεταχειρισμένα.

Τesla: Αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων φέτος κατά 50%

Ακόμη, η Tesla προσθέτει σε όλα τα μεταχειρισμένα το σύστημα Full Self-Driving, τα οποία μεταπωλεί. Αυτός, επομένως, είναι ένας επιπλέον λόγος της αύξησης της τιμής τους.

Εσείς τι θα επιλεγάτε; Ένα ακριβό μεταχειρισμένο ή μήπως αναμονή σχεδόν… αιώνα για ένα καινούριο; Δύσκολο το ερώτημα.

 

abb_img