Ένα Tesla Model Y παρέσυρε αεροσκάφος!

Ένα Tesla Model Y που προσπαθούσε να παρκάρει χωρίς οδηγό, έπεσε πάνω σε ιδιωτικό τζετ πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακούστε το άρθρο

Την σύγκρουση ενός οχήματος Tesla Model Y με ένα ιδιωτικό τζετ αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, παρουσίασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν «έπιασαν» οι κάμερες του Tesla Model Y

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο «ανέβηκε» στο Reddit την περασμένη Πέμπτη, δείχνοντας το αυτοκίνητο της αμερικάνικης εταιρείας να πέφτει πάνω στο αεροσκάφος Cirrus Vision SF50. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Felt’s Field κοντά στην Ουάσιγκτον.

Το Tesla Model Y πουλάει σαν τρελό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κίνηση του αυτοκινήτου είχε αναλάβει ο ιδιοκτήτης του μέσω της εφαρμογής της Tesla, Smart Summon. Ο έλεγχος ήταν εφικτός μέσω κινητού.

Ωστόσο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, οι κάμερες του αυτοκινήτου που είναι υπεύθυνες για την αυτόνομη οδήγηση, δεν… εντόπισαν το αεροπλάνο. Με αποτέλεσμα το Tesla να πέσει πάνω στο αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων αεροσκάφος.

Ένα Tesla Model 3 παραλίγο να γίνει… υποβρύχιο!

Παρά τη σύγκρουση, το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του, περιστρέφοντας το αεροσκάφος κατά 9 μοίρες.

Η λειτουργία Smart Summon

Το Smart Summon κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019. Η λειτουργία «Smart Summon» επιτρέπει στα οχήματα της φίρμας να κινούνται μόνα τους σε κοντινή τοποθεσία. Χρησιμοποιώντας τη θέση GPS του κινητού του ιδιοκτήτη για πλοήγηση.

Tesla: Ξεχάστε όσα ξέρατε με τα καλώδια φόρτισης!

Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla, έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους, καθώς η εφαρμογή παρουσιάζει συχνά σφάλματα. Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2019, ένας οδηγός Tesla στο Τέξας δημοσίευσε ένα βίντεο με το αυτοκίνητό του να αποφεύγει ατύχημα την τελευταία στιγμή σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

abb_img