Test Drive || Στο Ναύπλιο με την Mercedes-Benz EQB 250

Δοκιμάζουμε την αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQB 250, με την οποία ανακαλύψαμε το Ναύπλιο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις αρετές της.

Ακούστε το άρθρο

Η MercedesBenz είναι μία από τις εταιρείες η οποίες έχουν εισέλθει για τα καλά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, τα μοντέλα της είναι διαθέσιμα με μία μεγάλη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων, με ήπια υβριδικά, Plugin Hybrid και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Ένα από αυτά είναι και το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, η MercedesBenz EQB 250. Το CarsElectric.gr είχε την δυνατότητα να συμβιώσει για αρκετές μέρες με το ηλεκτρικό μοντέλο, ανακαλύπτοντας τις αρετές του.

Η έκδοση της MercedesBenz EQB 250 που είχαμε στα «χέρια» μας, αφορούσε την 5θέσια εκδοχή του μοντέλου. Αμέσως αντιληφθήκαμε ότι το αυτοκίνητο είναι ιδανικό για μία οικογένεια, αφού η καμπίνα του είναι ευρύχωρη ακόμη και για 5 ενήλικες. Επιπλέον, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι αρκετά ικανοποιητικός, φτάνοντας τα 495 λίτρα. Σημαντικό στοιχείο στην ευκολία φόρτωσης, είναι η ηλεκτρική λειτουργία ανοίγματος και κλεισίματος της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Η νέα Mercedes-Benz GLC Coupe μας αποκαλύπτεται!

Test Drive II Στο Ναύπλιο με την Mercedes-Benz EQB 250

Σοβαρό παρουσιαστικό με εντυπωσιακό εσωτερικό η MercedesBenz EQB 250

Κοιτώντας εξωτερικά την MercedesBenz EQB 250 αμέσως καταλαβαίνεις ότι οι ομοιότητες με την «θερμική» GLB, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Ωστόσο, στην αμιγώς ηλεκτρική EQB, η εντυπωσιακή μάσκα Black Panel και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, «μαρτυρούν» την ηλεκτρική «ψυχή» της. Αρκετά εντυπωσιακή, ειδικά τη νύχτα, είναι και η λωρίδα LED, η οποία στην ουσία ενώνει τα εμπρός φανάρια.

Επιπλέον, σε κάποια σημεία του αμαξώματος και στις αεροδυναμικές ζάντες ελαφρού κράματος, συναντάμε το διακριτικό λογότυπο «EQB», σε γαλάζια απόχρωση. Κοιτώντας το μοντέλο στο πίσω τμήμα του, αυτό που ξεχωρίζει είναι το ενιαίο φωτιστικό σώμα το οποίο επίσης διαθέτει φωτισμό τεχνολογίας LED. Μάλιστα, κατά τη λειτουργία του τις βραδινές ώρες είναι ιδιαίτερα ευκρινές, μαγνητίζοντας τα βλέμματα.

Mercedes-Benz GLE: Φύσηξε υβριδικός άνεμος!

Test Drive II Στο Ναύπλιο με την Mercedes-Benz EQB 250

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του γερμανικού αμιγώς ηλεκτρικού SUV της MercedesBenz, αντικρίζεις μία εικόνα που είναι δύσκολο να μη σου αρέσει. Τα στοιχεία πολυτέλειας είναι άμεσα αναγνωρίσιμα, ενώ η ποιότητα είναι παραδοσιακά σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, αρκετά εμφανές είναι και το τεχνολογικό κομμάτι του αυτοκινήτου, με τις δύο ενωμένες οθόνες στο ταμπλό, με διάσταση 10,25 ίντσες η καθεμία, να ενισχύουν την εικόνα.

Η πρώτη οθόνη αναλαμβάνει τις πληροφορίες του πίνακα οργάνων και δίνει τη δυνατότητα παραμετροποίησης. Εκεί μπορεί να γίνει προβολή του ταχυμέτρου, του χάρτη πλοήγησης, του infotainment, αλλά και διάφορων άλλων λειτουργιών του ηλεκτρικού συστήματος. Βέβαια, ο οδηγός έχει την δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο εμφάνισης του πίνακα οργάνων, μέσω διάφορων προφίλ.

Mercedes-Benz A-Class: Αυτές είναι οι τιμές της!

Η δεύτερη οριζόντια οθόνη στο κέντρο ταμπλό αναλαμβάνει την προβολή των λειτουργιών του εξελιγμένου συστήματος πολυμέσων MBUX της MercedesBenz. Μάλιστα, η οθόνη διαθέτει λειτουργία αφής, όμως ο χειρισμός μπορεί να γίνει από το χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο χρήστης εξοικειώνεται άμεσα στο χειρισμό του συστήματος, μέσα στα πρώτα λεπτά.

Εκεί που η MercedesBenz EQB 250 εντυπωσιάζει είναι κατά τις βραδινές μετακινήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο κρυφός φωτισμός σε ταμπλό, κεντρική κονσόλα και πόρτες δημιουργεί μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην καμπίνα του γερμανικού μοντέλου. Προφανώς, ο φωτισμός είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος τόσο σε απόχρωση όσο και σε ένταση.

Mercedes-Benz: Μεγάλη επένδυση στην ηλεκτροκίνηση!

Ένα άνετο και ασφαλές ηλεκτρικό SUV με 190 ίππους

Στο δρόμο, η MercedesBenz EQB 250 είναι ένα όχημα το οποίο προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Στον τομέα της άνεσης συμβάλλει και το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την αθόρυβη λειτουργία του.

Ωστόσο, στο επαρχιακό δίκτυο, σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι πάνω σε… μαγικό χαλί. Εμείς, επιλέξαμε την Παλαιά Εθνική Οδό από την Κόρινθο έως το Ναύπλιο. Η ανάρτηση απορροφά χωρίς κόπο τις ανωμαλίες, ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι άμεσο και ακριβές. Ακόμη και όταν οι ρυθμοί ανεβαίνουν, το αυτοκίνητο προσφέρει σιγουριά στον οδηγό, με τα υψηλά όρια πρόσφυσης και τα αποδοτικά φρένα.

Η Mercedes-Benz ηλεκτρίζει την Ιαπωνία!

Test Drive II Στο Ναύπλιο με την Mercedes-Benz EQB 250

Για την επιστροφή από το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο το απόγευμα του Σαββάτου, «μπήκαμε» στον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως-Κορίνθου. Εκεί, ρυθμίσαμε το cruise control κοντά στο όριο ταχύτητας, φτάνοντας έτσι μέχρι την έξοδο για Λουτράκι. Στάση για καφέ ή φαγητό και στη συνέχεια επιστροφή προς την… όμορφη Αθήνα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα της MercedesBenz EQB 250 διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος κινεί τους εμπρός τροχούς. Επιπλέον, το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 190 ίππους και 385 Nm ροπής. Μάλιστα, τα νούμερα αυτά είναι ικανά να κινήσουν το αμάξωμα των 2 τόνων σε σβέλτους ρυθμούς. Η γερμανική φίρμα αναφέρει ότι η μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα, γίνεται σε 8,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Mercedes-Benz eSprinter: 475 χιλιόμετρα με μία φόρτιση!

Test Drive II Στο Ναύπλιο με την Mercedes-Benz EQB 250

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και συγκεκριμένα τα EcoComfortSport και Individual. Το Eco μειώνει την απόκριση του κινητήρα με στόχο την αύξηση της οικονομίας. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας «φρενάρει» έντονα όταν αφήνεις το γκάζι, για να ανακτήσει ενέργεια. Αυτό το φρενάρισμα μπορεί να ρυθμιστεί σε αμεσότητα, μέσω των paddles στο τιμόνι, επιλέγοντας D, D+ ή D Auto.

Επίσης, το Comfort είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, ενώ το Sport, αυξάνει την απόκριση του ηλεκτροκινητήρα. Τέλος, το Individual επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει την απόκριση του κινητήρα, τη λειτουργία του τιμονιού και του συστήματος ευστάθειας.

Mercedes-Benz: Τα νέα της campers είναι έτοιμα για εξερεύνηση!

Test Drive II Στο Ναύπλιο με την Mercedes-Benz EQB 250

Με 468 χιλιόμετρα αυτονομία και κατανάλωση 16,3 kWh/100 χλμ.

Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, η MercedesBenz EQB 250 καταναλώνει 16,3 kWh/100 χλμ., κάτι το οποίο είδαμε και στην πράξη. Μάλιστα, κάποια στιγμή είδαμε στον πίνακα οργάνων 15,5 kWh/100 χλμ., κινούμενοι με τα όρια ταχύτητας και χωρίς υπερβολές. Από πλευράς αυτονομίας, τα 468 χιλιόμετρα που ανακοινώνει η εταιρεία σε μεικτές συνθήκες, είναι ένα νούμερο αρκετά λογικό για το μοντέλο.

Επιπλέον, η μπαταρία των 66,5 kWh μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστή 100 kW από 10 έως 80% σε 30 λεπτά. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, αρκούν μόλις 15 λεπτά για να προσθέσει αυτονομία 150 χιλιομέτρων. Τέλος, με τη χρήση οικιακού Wallbox με ισχύ 11 kW, μία πλήρης φόρτιση θα γίνει σε σχεδόν 6 ώρες.

Mercedes-AMG ONE: Η… βασίλισσα του Nurburgring

Test Drive II Στο Ναύπλιο με την Mercedes-Benz EQB 250

Αξίζει και με το παραπάνω η επιλογή της MercedesBenz EQB 250

Όσοι αναζητούν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, με υπερυψωμένο αμάξωμα, μηδενικούς ρύπους και σήμα το «αστέρι», η επιλογή είναι εδώ! Η MercedesBenz EQB 250 είναι ένα πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το οποίο σέβεται απόλυτα το όνομά του.

Προσφέρει άφθονους χώρους, είναι τεχνολογικά προηγμένη και ασφαλής σε κάθε περίσταση. Τα 58.100 ευρώ για την απόκτησή της, αποτελούν ένα φυσιολογικό ποσό για την κατηγορία, μιας και μιλάμε για ένα πλήρες σε εξοπλισμό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

abb_img