Test Ride || WOW 775 – Ιδανικός σύντροφος για το κλεινόν άστυ!

Δοκιμάζουμε το αμιγώς ηλεκτρικό scooter WOW 775 και μας εντυπωσιάζει με την αυτονομία του και την πρακτικότητά του.

Η μικροκινητικότητα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και τα ηλεκτρικά scooter ήρθαν για να διευκολύνουν τη ζωή των κατόχων τους. Μια εξαιρετική επιλογή είναι και το WOW 775. Το ιταλικό ηλεκτρικό scooter ξεχωρίζει χάρη στην αυτονομία του, τις επιδόσεις του, την ευελιξία του, αλλά και την πρακτικότητα του.

Test Ride || SEAT MO eScooter 125: Ο Βασιλιάς της πόλης!

Δυναμικός σχεδιασμός

Το WOW 775 διαθέτει ιταλικές ρίζες, κάτι που αποτυπώνεται και στο σχεδιασμό του, που ξεχωρίζει με το δυναμισμό, αλλά και την κομψότητα του. Στο εμπρόσθιο τμήμα διακρίνουμε μια φουτουριστική μάσκα, με έντονη κλίση. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η οριζόντια μπάρα φωτισμού, που ενσωματώνει τους κυρίους προβολείς και τα πλευρικά φλας.

Στο οπίσθιο μέρος ο σχεδιασμός είναι πιο λιτός. Ξεχωρίζει το λεπτό φανάρι, αλλά και το συμπαγές κάλυμμα αλουμινίου για τις δυο μπαταρίες. Τον elegant σχεδιασμό ολοκληρώνουν ιδανικά οι πεντάμπρατσες ζάντες.

WOW 775: Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Ιταλία!

Δεν κουράζει στην καθημερινή χρήση

Το WOW 775 αποδεικνύεται ιδανικός συνεργάτης στις καθημερινές, αστικές μετακινήσεις. Ο οδηγός κάθεται άνετα χωρίς να κουράζεται ακόμα και αν διανύσει σεβαστή απόσταση. Η σέλα, σε δυο κομμάτια, είναι άνετη και δεν κουράζει. Ακριβώς από κάτω, υπάρχει ένα αποθηκευτικός χώρος 50 λίτρων, ο οποίος ξεκλειδώνει από το κεντρικό κυκλικό διακόπτη στην ποδιά. Μπορεί να φιλοξενήσει ένα full-face κράνος ή μερικά ψώνια από το super market. Την πληροφόρηση του οδηγού εξασφαλίζει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, που περιέχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση. Την πρακτικότητα ενισχύει ο γάντζος για την κρέμαση τσαντών, αλλά και η θύρα USB 10W για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

H Zero Motorcycles παρουσίασε τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για το 2024

Ψυχωμένος ηλεκτροκινητήρας

Το δυναμικό WOW 775 κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας 5 kW. Η δύναμη αυτή καταλήγει στον πίσω τροχό μέσω ενός οδοντωτού ιμάντα. Στη διάθεση του αναβάτη υπάρχουν 3 mode λειτουργίας (Economy, City, Sport) με δυνατότητα αλλαγής τους εν κινήσει. Στο Economy mode, η αυτονομία είναι σε προτεραιότητα, ενώ στο City mode η τελική δεν ξεπερνάει 75 χλμ./ώρα.

Τέλος, στο Sport mode o ηλεκτροκινητήρας αποδίδει όλη την ισχύ του και η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 85 χλμ./ώρα. Η κατασκευάστρια εταιρεία προσφέρει το WOW 775 με δυο επιλογές μπαταριών. Η Standard έκδοση ζυγίζει 15 κιλά, ενώ η Plus έκδοση προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία που αγγίζει τα 90 χιλιόμετρα. Το καλό είναι πως η μπαταρία αποσπάται από το WOW και ο ιδιοκτήτης μπορεί να τη φορτίσει σπίτι του. Για να φτάσει στο φουλ, απαιτούνται τέσσερις ώρες.

Απολαυστικό στο δρόμο

Το WOW 775 είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, εξυπηρετώντας τρομερά τον ιδιοκτήτη του στην κίνηση εντός πόλης. Το set up της ανάρτησης είναι ελαφρώς σκληρό, στοιχείο που εξασφαλίζει άφθονη πρόσφυση, αλλά δεν κουράζει τον οδηγό. Και αυτό γιατί φιλτράρει κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος. Φυσικά, ανάλογα το οδηγικό mode, διαμορφώνει ανάλογα τα χαρακτηριστικά του κινητήρα. Ανεξαρτήτως βέβαια mode, το WOW 775 δεν θα δυσανασχετήσει, αφού η δύναμη του επαρκεί και αποδίδεται άμεσα. Άξια αναφοράς είναι και η διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, με την κατανάλωση να είναι λογική.

Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή, αλλά το σύστημα πέδησης θα το θέλαμε με ελαφρώς καλύτερη αίσθηση και όχι τόσο σπογγώδες. Βέβαια στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όταν απαιτηθεί, χάρη στους δίσκους των 220 χλστ. εμπρός και πίσω. Μάλιστα υπάρχει και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Επιπλέον το σύστημα ανάκτησης λειτουργεί προοδευτικά και δεν ενοχλεί τον αναβάτη με έντονο «φρενάρισμα».

To Infinite Machine P1 θυμίζει λίγο Tesla Cybertruck

Test Ride || WOW 775 – Ιδανικός σύντροφος για το κλεινόν άστυ!

 

Ιδανικό για κάθε τύπο αναβάτη

Με το καλημέρα το WOW 775 σου δείχνει πόσο φιλικό είναι στην καθημερινή χρήση. Για το λόγο αυτό είναι ιδανική επιλογή για αστικές μετακινήσεις, είτε από «φρέσκους», είτε από έμπειρους αναβάτες. Στα θετικά είναι επίσης η ποιοτική κατασκευή, οι επιδόσεις του κινητήρα, η οδική συμπεριφορά, η αυτονομία και φυσικά το χαμηλό κόστος χρήσης. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν το WOW 775 ως ένα από τα ολοκληρωμένα μοντέλα της L3e κατηγορίας.

Τέλος, το WOW 775 έχει 2 χρόνια εγγύηση και τιμή στα 5.800 ευρώ, ενώ υπάρχει και επιδότηση 1300 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Μάλιστα, υπάρχει επιπλέον επιδότηση 300 ευρώ για την αγορά μπαταρίας. Έτσι το συνολικό όφελος από τις επιδοτήσεις φτάνει στα 1600 ευρώ. Το WOW 775 είναι διαθέσιμο από την εταιρεία electromove.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να θαυμάσετε και εσείς το WOW 775, το οποίο δοκιμάσαμε για χάρη σας!

Απολαύστε το:

abb_img
spot_img