Θα αντικατασταθούν τα μπουζί από παλμούς πλάσματος;

Η Transient Plasma Systems σκοπεύει να αντικαταστήσει τα μπουζί με παλμούς πλάσματος, οι οποίοι βελτιώνουν την κατανάλωση του κινητήρα.

Η Transient Plasma Systems στοχεύει στην αντικατάσταση των μπουζί με παλμούς πλάσματος. Μάλιστα, το όνομα του συστήματος, το οποίο έχει αναπτύξει, είναι Pulsed Plasma Ignition και βελτιώνει την κατανάλωση του κινητήρα κατά 20%. Επιθυμεί, δηλαδή, την αντικατάσταση των μπουζί με ένα σύστημα laser.

Πώς λειτουργούν τα μπουζί

Δημιουργός του πρώτου μπουζί ήταν περίπου 160 χρόνια ο Jean Joseph Etienne Lenoir. Σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, το μπουζί είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία καύσης του μείγματος αέρα και βενζίνης μέσα στον κύλινδρο. Δημιουργεί, δηλαδή, τον απαραίτητο για την καύση σπινθήρα.

Service ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόσο κοστίζει και τι περιλαμβάνει;

Οι παλμοί πλάσματος

Το σύστημα της TPS με τους παλμούς πλάσματος παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τη χρήση των μπουζί. Αν και προκαλεί, δηλαδή, την ίδια ενέργεια ανάφλεξης, το χτύπημα του παλμού είναι κατά πολύ μικρότερο.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το λεξικό που θα χρειαστείς!

Αυτό, λοιπόν, έχει ως αποτέλεσμα την καύση του καυσίμου με τον αέρα σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Η συγκεκριμένη τακτική συμβάλλει στη μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOx) και επομένως στη βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου ενός κινητήρα κατά 20%.

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι πολλά!

Το παράδειγμα του Toyota Camry

Για να αποδείξει τη λειτουργία του νέου συστήματος σε προηγμένους υβριδικούς κινητήρες, η TPS χρησιμοποιεί ένα Toyota Camry. Με αυτό τον τρόπο, το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη χρήση παλμών πλάσματος είναι η επαναχαρτογράφηση του εγκεφάλου του κινητήρα. Ουσιαστικά, η χρήση των παλμών πλάσματος είναι μια aftermarket λύση.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!