Τι μυστικά μπορεί να κρύβει η ζώνη ασφαλείας;

Πέρα από τη χρησιμότητά της στην παθητική ασφάλεια, η ζώνη ασφαλείας μπορεί να κρύβει μεγάλα μυστικά για το ιστορικό του αυτοκινήτου σας.

Ακούστε το άρθρο

Η ζώνη ασφαλείας είναι το υπέρτατο «όπλο» σε ότι αφορά την παθητική ασφάλεια οδηγού, αλλά και επιβατών. Επιπλέον, μόνο αν την φοράει ο οδηγός και ο συνοδηγός οι αερόσακοι μπορούν να τους προστατέψουν επαρκώς σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει με πολλούς τρόπους

Τι μυστικά κρύβει η ζώνη ασφαλείας;

Η ζώνη ασφαλείας εν τέλει είναι σημαντική και πέρα από το κομμάτι της ασφάλειας. Και αυτό γιατί καταγράφει ως ένα άλλο είδος βιογραφικού τι έχει γίνει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Στοιχείο σημαντικό για όσους σκοπεύουν να αγοράσουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια, η ζώνη μπορεί να είναι «μάρτυρας» πολλών και διαφορετικών συμβάντων που αφορούν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται υπό αξιολόγηση για αγορά. Τι πρέπει να κάνει τώρα ο υποψήφιος αγοραστής για να καταλάβει ορισμένα πράγματα για το μοντέλο που σκέφτεται να αγοράσει;

Αρχικά αυτό που πρέπει να κάνει είναι να τραβήξει και να ξετυλίξει εντελώς ολόκληρη τη ζώνη ασφαλείας. Έπειτα να την παρατηρήσει ενδελεχώς και φυσικά να κάνει το ίδιο και για τη ζώνη του συνοδηγού, αλλά και των πίσω επιβατών. Κατά την παρατήρηση θα πρέπει να κοιτάξει τυχόν φθορές αλλά και να εντοπίσει το ταμπελάκι με την ημερομηνία κατασκευής τους. Έπειτα ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να εντοπίσει το αντίστοιχο ταμπελάκι και στο πλαίσιο, που γράφει την ημερομηνία κατασκευής του αυτοκινήτου. Υπό κανονικές συνθήκες η ημερομηνία της ζώνης πρέπει να είναι προγενέστερη εκείνης του αυτοκινήτου. Ένα συνηθισμένο χρονικό διάστημα που πρέπει να χωρίζει την κατασκευή της ζώνης και του αυτοκινήτου είναι ο ένας μήνας. Βέβαια το διάστημα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, μπορεί να είναι και μικρότερο.

Ζώνη ασφαλείας στα πίσω καθίσματα: Τι ισχύει;

Τώρα αν η ημερομηνία της ζώνης ασφαλείας είναι μεταγενέστερη του αυτοκινήτου, αυτό πρέπει να μας βάλει σε υποψίες. Αυτό το στοιχείο δηλώνει πως μπορεί το αυτοκίνητο να έχει εμπλακεί σε τροχαίο και έχει μπει νέα ζώνη ασφαλείας.

Τι άλλο μπορεί να αποκαλύψει η ζώνη ασφαλείας;

Πέρα από το ταμπελάκι με την ημερομηνία κατασκευής, αν κατά τον οπτικό έλεγχο ο αγοραστής εντοπίσει σημάδια λάσπης, τότε καλό είναι να αναζητήσει νέο αυτοκίνητο προς αγορά. Βλέπετε υπάρχει η πιθανότητα το αυτοκίνητο στο παρελθόν να έχει πλημμυρίσει και το νερό να έχει εισχωρήσει και στο εσωτερικό. Για αυτό λοιπόν πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο ελέγξτε με προσοχή και τις ζώνες ασφαλείας!

abb_img