Την επιδότηση έως 22.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού ταξί προωθεί το ΥΠΕΝ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στοχεύει στην αντικατάσταση 2.000 πετρελαιοκίνητων ταξί με ηλεκτροκίνητα, μέσω επιδοτήσεων ύψους 22.500 ευρώ που θα διατεθούν για την απόκτηση νέου EV από τους επαγγελματίες οδηγούς του κλάδου.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ανέφερε πως: «Η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί ένα συνολικό πακέτο βελτιώσεων στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με επιπλέον κίνητρα όχι μόνον για τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και για τις εταιρείες».

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκρέκας είπε: «Με χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης 2.000 ταξί με ηλεκτρικά. Οι ιδιοκτήτες θα επιδοτούνται με 22.500 ευρώ για την απόσυρση του οχήματος – φυσικά, θα τεθούν κριτήρια για την επιδότηση, όπως η παλαιότητα».

Διαβάστε επίσης: Η «επόμενη μέρα» στην Αστυπάλαια, το μελλοντικό εργαστήρι της Ευρώπης για την απολιγνιτοποίηση

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, ωστόσο η επιδότηση των 22.500 που προανήγγειλε είναι πολύ μεγαλύτερη, για την ακρίβεια διπλάσια, από εκείνη που προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες ταξί που επιθυμούν να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που τρέχει από τον Αύγουστο του 2020

Οι επιδοτήσεις, συνολικού ύψους €40 εκατ. θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέχουν ένα ολιστικό πλέγμα άμεσων και έμμεσων κινήτρων για την αντικατάσταση των παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα.

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, το κρατικό πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα παραταθεί για τουλάχιστον δύο έτη – το 2022 και το 2023.

Διαβάστε επίσης: Παράταση και βελτιώσεις στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!