Το 7θέσιο Volkswagen ID. Buzz είναι πλέον γεγονός!

Η Volkswagen παρουσίασε την 7θέσια εκδοχή του ID. Buzz, με μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο, αλλά και αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας.

Η Volkswagen προχώρησε στην αποκάλυψη μία νέας εκδοχής του αμιγώς ηλεκτρικού ID. Buzz, η οποία ενισχύει ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό και ταξιδιάρικο χαρακτήρα του. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην έκδοση που μπορεί να μεταφέρει έως και 7 επιβάτες, διαθέτοντας 3 σειρές καθισμάτων.

Ωστόσο, για να το καταφέρει αυτό η Volkswagen, θα έπρεπε να αυξήσει τις διαστάσεις του μοντέλου. Ειδικότερα, αλλαγές έχουν γίνει τόσο στο μεταξόνιο (+25 εκατοστά), όσο και στο μήκος, το οποίο πλέον φτάνει τα 4,96 μέτρα. Ωστόσο, με την αναδίπλωση της μεσαίας, καθώς και της πίσω σειράς καθισμάτων, ο συνολικός όγκος φόρτωσης «αγγίζει» τα 2.469 λίτρα.

Test Drive || Volkswagen ID. Buzz: Επιστροφή στο μέλλον!

Το 7θέσιο Volkswagen ID. Buzz είναι γεγονός

Προφανώς, στην 7θέσια διάταξη, το μέγεθος του χώρους αποσκευών έχει μειωθεί σε σχέση με την 5θέσια έκδοση, προσφέροντας 306 λίτρα. Τέλος, με την τελευταία σειρά καθισμάτων σε αναδίπλωση, το πορτμπαγκάζ της εν λόγω έκδοσης είναι 1.340 λίτρα. Από εκεί και πέρα, αλλαγές στις υπόλοιπες εξωτερικές διαστάσεις δεν υπάρχουν, ενώ η εμφάνιση του μοντέλου παραμένει ίδια.

Test Drive || Volkswagen ID.5 Pro Performance: Ηλεκτρο-sport!

Το 7θέσιο Volkswagen ID. Buzz είναι γεγονός

Οι επιπλέον αλλαγές που «φέρνει» το 7θέσιο Volkswagen ID. Buzz

Οι αυξημένες διαστάσεις, όπως και το αυξημένο βάρος του μεγαλύτερου Volkswagen ID. Buzz, είναι ο λόγος και για επιπλέον αλλαγές στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Πιο συγκεκριμένα,  το 7θέσιο μοντέλο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 286 ίππων, καθώς και μία μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία των 85 kWh. Ωστόσο, η γερμανική μάρκα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάποιο νούμερο σχετικά με την αυτονομία.

Το μοναδικό στοιχείο που γνωρίζουμε είναι ότι πλέον η τελική ταχύτητα, με τη χρήση ηλεκτρονικού περιοριστή, αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα. Επιπλέον, για την μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα, το μοντέλο χρειάζεται 7,9 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν σταματά εδώ, αφού το 2024 η εταιρεία έχει ανακοινώσει την ισχυρότερη και τετρακίνητη έκδοση GTX. Αυτή, θα αποδίδει 339 ίππους, ενώ θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα.

Test Drive || Volkswagen ID.4: XMas and the ElectriCITY!

Το 7θέσιο Volkswagen ID. Buzz είναι γεγονός

Άλλα νέα από το εσωτερικό του 7θέσιου μοντέλου, αποτελούν το head-up display, καθώς και ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment, επόμενης γενιάς. Τέλος, μία νέα πανοραμική ηλιοροφή υψηλής τεχνολογίας με «έξυπνο» γυαλί, θυμίζει το θρυλικό λεωφορείο Samba Bus, της δεκαετίας του ’50.

Με μέγεθος 1,5 τετραγωνικά μέτρα, είναι η μεγαλύτερη γυάλινη οροφή που έχει κατασκευάσει ποτέ η Volkswagen. Μάλιστα, το «έξυπνο» υλικό της, μπορεί να αλλάξει από διαφανές σε αδιαφανές, χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό αφής ή τον φωνητικό βοηθό.

Η παράδοση των πρώτων ID. Buzz στην Ευρώπη θα ξεκινήσει το 2024, παράλληλα με το λανσάρισμα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Η κατασκευή του μοντέλου θα λαμβάνει χώρα στο κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen Commercial Vehicles, στο Ανόβερο.

Editorial