Το 80 Sunreef Power Eco κάνει το ντεμπούτο του!

Το ηλιακό πολυτελές γιοτ 80 Sunreef Power Eco της Sunreef Yachts,, είναι έτοιμο να... ηλεκτρίσει τις θάλασσες από τα τέλη Οκτωβρίου.

To 80 Sunreef Power Eco είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές καταμαράν, το οποίο διαθέτει και ηλιακή τεχνολογία. Το ηλεκτρικό ηλιακό γιοτ μήκους 80 ποδιών (δηλαδή 25 μέτρων), θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη του Οκτώβρη, στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα.

Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής Sunreef Yachts, είναι «το πιο προηγμένο ηλεκτρικό πολυτελές καταμαράν στον κόσμο». Η αλήθεια είναι ότι οι εικόνες που έχει αποκαλύψει η εταιρεία, μαρτυρούν ακριβώς αυτό. Ας μάθουμε όμως περισσότερα στοιχεία για το επερχόμενο 80 Sunreef Power Eco.

33M Sunreef Explorer Eco: Πολυτελές και ηλεκτρικό

Το 80 Sunreef Power Eco κάνει ντεμπούτο!

Με ηλιακά πάνελ παντού το 80 Sunreef Power Eco

Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό πολυτελές γιοτ διαθέτει 2 ηλεκτρικούς κινητήρες ισχύος 360 kW, τους οποίους τροφοδοτεί μία τεράστια τράπεζα μπαταριών με ενεργειακή χωρητικότητα 990 kWh. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτές οι τράπεζες προσφέρουν ενεργειακή πυκνότητα μικρότερη από 5,2 κιλά ανά kWh.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι τα ενσωματωμένα σύνθετα ηλιακά πάνελ ισχύος 36 kWp της Sunreef. Ειδικότερα, η εταιρεία τα έχει τοποθετήσει κατά μήκος της γάστρας και της οροφής του ηλεκτρικού καταμαράν. Η Sunreef περιγράφει τους ηλιακούς συλλέκτες, ως «ηλιακό δέρμα» γύρω από το γιοτ.

Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air: Μία Porsche… θαλάσσης!

Ακόμη, εσωτερικά διαθέτει 4 πολυτελείς καμπίνες και προσαρμόσιμη διάταξη, για να μπορούν να κοιμηθούν εύκολα και άνετα έως και 8 άτομα. Αυτές είναι και οι μοναδικές πληροφορίες που αποκαλύπτει μέχρι στιγμής η εταιρεία. Για περισσότερες, καλεί τους ενδιαφερόμενους στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών Fort Lauderdale, 25-29 Οκτωβρίου, για να μάθουν περισσότερα.

To Candela C-8 Polestar Edition έσπασε το ρεκόρ απόστασης

Η Sunreef Yachts έχει όνομα στην «πιάτσα»

Για την ιστορία, η Sunreef Yachts «μετράει» 21 χρόνια ζωής, αφού το 2020 ιδρύθηκε στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Ένα χρόνο μετά, η εταιρεία ανακοίνωσε το λανσάρισμα του πρώτου πολυτελούς καταμαράν 74 ποδιών με… flybridge.

Προς το παρόν, 140 σκάφη της εταιρείας πλέουν σε όλο τον κόσμο, ενώ μερικοί εκ των ιδιοκτητών της έχουν «βαρύ» όνομα. Για την ακρίβεια, οι Ραφαέλ Ναδάλ, Φερνάντο Αλόνσο και Νίκο Ροσμπεργκ είναι κάτοχοι ενός καταμαράν της Sunreef Yachts.

Τέλος, το 80 Sunreef Power Eco έχει κερδίσει ήδη το Γερμανικό βραβείο Σχεδιασμού 2023.

abb_img
spot_img