Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air: Μία Porsche… θαλάσσης!

Το νέο ηλεκτρικό σκάφος Frauscher x Porsche 850 Fantom Air έκανε τις πρώτες του δοκιμές στη Ιταλία και συγκεκριμένα στη λίμνη Garda.

Στα τέλη του Ιουνίου γνωρίσαμε για πρώτη φορά το ηλεκτρικό σκάφος της Porsche. Βέβαια, η πρώτη γνωριμία έγινε μέσα από σκίτσα του Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, όπως είναι η πλήρης ονομασία του. Έστω κι έτσι, ήταν αρκετό για να καταλάβουμε ότι το νέο ηλεκτρικό σκάφος είχε κάτι από τη φινέτσα της γερμανικής μάρκας.

Πλέον, το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό σκάφος δεν είναι απλά ένα σκίτσο. Για την ακρίβεια, έκανε τις πρώτες του δοκιμές στη λίμνη Garda, στην Ιταλία, πριν ξεκινήσει η επίσημη κυκλοφορία του.

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air: Σκάφος α λα Macan!

Όπως λέμε… Porsche Macan

Το νέο σκάφος εντυπωσιάζει με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά χειρισμού. Επιπλέον, ξεχωρίζουν τα μηχανική του μέρη, τα οποία είναι ίδια με την αυτά της ηλεκτρικής Macan.

Πιο συγκεκριμένα, το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air χρησιμοποιεί εξαρτήματα της πλατφόρμας Premium Platform Electric (PPE). Ίδιας με αυτή που χρησιμοποιεί και η Macan. Σχεδιαστικά, το ηλεκτρικό σκάφος βασίζεται στο Frauscher 858 Fantom Air, της αυστριακής εταιρείας Frauscher Bootswerft.

Porsche: Στόχος οι 80.000 ηλεκτρικές Macan το χρόνο!

Ακόμη και το τιμόνι θυμίζει Porsche

Γενικότερα, η όλη εμφάνισή του παραπέμπει στην Porsche 911, κυρίως με τα άκρα του που είναι σχεδιασμένα ως φτερά. Επιπλέον, 5 αναλογικοί μετρητές στον πίνακα οργάνων θυμίζουν σπορ αυτοκίνητο. Ξεχωρίζει το τιμόνι Porsche, το οποίο είναι από υλικά κατάλληλα για να αντέχει το αλμυρό νερό της θάλασσας.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι το κουμπί εκκίνησης είναι στα αριστερά του τιμονιού, όπως συμβαίνει σε όλα τα μοντέλα της μάρκας. Για την σχεδίαση των 2 εμπρός καθισμάτων, υπεύθυνη είναι η ομάδα Studio F. A. Porsche. Τα καθίσματα προσφέρουν άφθονη πλευρική υποστήριξη, έχοντας υπερυψωμένες πλάτες, ενσωματωμένα προσκέφαλα και κεντημένο το λογότυπο. Δηλαδή, ακριβώς όπως και τα καθίσματα σπορ αυτοκινήτων.

Porsche Macan: Η ατμόσφαιρα σπορ και ηλεκτρισμένη!

Το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air έκανε τα… πρώτα του «βήματα»!

Με 536 ηλεκτρικούς ίππους

Σε ότι αφορά τα μηχανικά του μέρη, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ τους 536 ίππους με τελική ταχύτητα τους 46 κόμβους, ήτοι 85 χλμ./ώρα. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας είναι στο πίσω μέρος του σκάφους, ενώ τα χειριστήρια σε ένα αδιάβροχο κουτί με το λογότυπο της εταιρείας.

Επίσης, σχετικά με τη μπαταρία, είναι ιόντων λιθίου με συνολική χωρητικότητα 100 kWh, τοποθετημένη κάτω από το σαλόνι στο πίσω μέρος. Με μία τυπική χρήση, η μπαταρία μπορεί να προσφέρει 2-3 ώρες πλεύσης.

Το πρώτο Porsche Charging Lounge άνοιξε και μας περιμένει!

Με τεχνολογία 800 Volt

Ακόμη, το ηλεκτρικό σκάφος διαθέτει τεχνολογία 800 Volt, όπως και η Macan. Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει τη φόρτιση του σκάφους με ρυθμό 250 kW σε αντίστοιχο ταχυφορτιστή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φορτιστεί από 10 σε 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Τέλος, το Frauscher x Porsche 850 Fantom Air θα κάνει την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του, τον Ιανουάριο στην εμπορική έκθεση «boot» στο Ντίσελντορφ. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία θα κατασκευάσει μόνο 25 σκάφη. Όσο για την τιμή του, αυτή είναι 561.700 ευρώ, ενώ η παράδοση στους πρώτους ιδιοκτήτες θα λάβει χώρα από το 2024.

abb_img
spot_img