Το Άμπου Ντάμπι χρηματοδοτεί τη Nio με 1,1 δισ. δολάρια!

Η Nio εξασφάλισε μεγάλο επενδυτικό πακέτο μέσω ενός επενδυτικού σχήματος CYVN Holdings, από το Αμπού Ντάμπι.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio εξασφάλισε επενδυτικό πακέτο ύψους σχεδόν 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, δηλαδή 740 εκατομμύρια ευρώ. Η κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα λάβει την εν λόγω οικονομική ενίσχυση, μέσω ενός επενδυτικού σχήματος CYVN Holdings, το οποίο ανήκει κυρίως στην κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία αναφέρει ότι η CYVN Holdings θα αγοράσει 84.695.543 νεοεκδοθείσες κοινές μετοχές της Nio, με τιμή αγοράς τα 8,72 δολάρια ανά μετοχή. Το deal θα είναι οριστικό στις αρχές Ιουλίου. Μάλιστα, η κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι συμφώνησε να μην πουλήσει, μεταβιβάσει ή διαθέσει μετοχές που αποκτήθηκαν για 6 μήνες.

To Nio Eden φέρνει κοντά τον άνθρωπο με τη φύση

Ο λόγος της οικονομικής ενίσχυσης για τη Nio

Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία έχει έρθει αντιμέτωπη με σημαντικές απώλειες, αφού οι μετοχές της εταιρείας χάνουν αξία εδώ και 2,5 χρόνια. Ειδικότερα, οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατά 85% από τις αρχές του 2021.

Επιπλέον, και τα έσοδα της εταιρείας έχουν πάρει την κατιούσα την φετινή χρονιά. Βέβαια, το πρώτο τρίμηνο του 2023 τα έσοδα της εταιρείας ήταν 1,36 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, 7,7% υψηλότερα από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Nio Swap Stations: Η λύση στο χρόνο φόρτισης

Ωστόσο, από το τέταρτο τρίμηνο του 2022 ήταν χαμηλότερα κατά 33,5%. Η καθαρή ζημιά για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν περίπου 610 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, η Nio παρέδωσε μόνο 6.658 οχήματα τον Απρίλιο και ακόμη λιγότερα τον Μάιο (6.155). Να σημειώσουμε ότι η παραγωγή κάποιων μοντέλων είναι σε αδιέξοδο, καθώς είναι υπό μετατροπή η πλατφόρμα NT1.0 στην πλατφόρμα NT2.0.

Nio ET5 Estate: 490 ίπποι και 700 χιλιόμετρα αυτονομίας!

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, William Bin Li, δήλωσε:

«Οι στρατηγικές επενδύσεις από την CYVN Holdings αποδεικνύουν τις μοναδικές αξίες της NIO στον κλάδο των έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων. Η Επενδυτική Συναλλαγή θα ενισχύσει περαιτέρω τον ισολογισμό μας για να τροφοδοτήσει τις συνεχείς προσπάθειές μας για την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης, την προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών και την οικοδόμηση μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας.

Επιπλέον, είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική της συνεργασίας με την CYVN Holdings για την επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων μας. Με το όραμα της Blue Sky Coming, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τεχνολογικές ανακαλύψεις και εμπειρίες χρηστών πέρα από τις προσδοκίες, συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη».

Nio: Σταθμός ανταλλαγής μπαταριών στη Σουηδία!

Η CYVN Holdings με μετοχές στη Nio

Τέλος, η Nio σημειώνει ότι η CYVN Holdings έχει συνάψει συμφωνία αγοράς μετοχών με μια θυγατρική της Tencent για την αγορά επιπλέον 40.137.614 κοινών μετοχών της. Με την ολοκλήρωση των συμφωνιών, η CYVN Holdings θα κατέχει περίπου το 7% των μετοχών της Nio.

abb_img
spot_img