Το Acer ebii είναι ένα e-bike με… τεχνητή νοημοσύνη!

Το νέο δημιούργημα της Acer δεν είναι κάποιος σύγχρονος φορητός υπολογιστής, αλλά ένα «πανέξυπνο» ηλεκτρικό ποδήλατο με το όνομα Acer ebii.

Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και αξεσουάρ Acer, «μπήκε» σε ξένα…χωράφια. Η γνωστή εταιρεία από την Ταϊβάν ακολούθησε έναν διαφορετικό δρόμο και τόλμησε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, το Acer ebii.

Το εν λόγω e-bike είναι εξαιρετικό για την κίνηση στην πόλη, παρέχοντας στους αναβάτες εκπληκτικές δυνατότητες. Πιο συγκεκριμένα, το Acer ebii είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μαθαίνουν τις προτιμήσεις του αναβάτη και προσαρμόζουν τις ταχύτητες ανάλογα με τις οδικές συνθήκες.

H Juiced Bikes βάζει «φρένο» σε δύο ηλεκτρικά ποδήλατα

To Acer ebii έχει γεμάτη μπαταρία μέσα σε 2,5 ώρες

Το Acer ebii ζυγίζει μόλις 16 κιλά, κάτι που το καθιστά ως ένα από τα ελαφρύτερα ηλεκτρικά ποδήλατα που κυκλοφορούν στην αγορά. Η μέγιστη ταχύτητα υποβοήθησης που προσφέρει είναι 25 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία του είναι εντυπωσιακή, αφού χαρίζει 110 χλμ./φόρτιση.

Το ebii φορτίζει πλήρως μέσα σε 2,5 ώρες. Μάλιστα, η αφαιρούμενη μπαταρία του, μπορεί να φορτίσει ακόμη και έναν φορητό υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη.

Engwe M20: Ένα e-bike με απαράμιλλο στιλ!

Η εφαρμογή ebiiGO ελέγχει το e-bike από μακρυά

Το ebii ξεχωρίζει από άλλα ηλεκτρικά ποδήλατα της κατηγορίας για το γεγονός ότι η εταιρεία το κατασκεύασε χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ειδικότερα, φέρει χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας, όπως αισθητήρες ανίχνευσης σύγκρουσης, φώτα προς όλες τις κατευθύνσεις κ.α. με στόχο την ασφαλή μετακίνηση.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής ebiiGO, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες. Μερικές από αυτές είναι το ποσοστό μπαταρίας, προτεινόμενες διαδρομές και έλεγχοι ταχύτητας. Επίσης, είναι δυνατή η χρήση της εφαρμογής για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του e-bike της Acer.

Το Tenways CGO600 Pro είναι ιδανικό για την πόλη

Το e-bike που κλειδώνει… μόνο του

Το ebii κλειδώνει αυτόματα, όταν ο χρήστης με το συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο απομακρύνεται. Ακόμη, διαθέτει ενσωματωμένο συναγερμό για κλοπή, για έξτρα ασφάλεια.

Τέλος, η εταιρεία δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία της κυκλοφορίας του, ούτε καν για την τιμή του. Βέβαια με τα χαρακτηριστικά και την τεχνολογία που διαθέτει, μάλλον θα είναι υψηλή.

abb_img