Το αεροδρόμιο Αθηνών αναδείχθηκε ως το καλύτερο της κατηγορίας του στην Ευρώπη

Πρόσφατα, η ΔΕΗ Blue εγκατέστησε 14 νέα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δημιουργώντας τον μεγαλύτερο κόμβο φόρτισης στην Ελλάδα.

Ως το κορυφαίο αεροδρόμιο στην κατηγορία των αεροδρομίων με 25-40 εκατομμύρια επιβάτες αναδείχθηκε για το 2021 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμού Best Airport Awards του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων-ACI Europe.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε για τη συνολική λειτουργία του κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για την υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών υπηρεσιών για το επιβατικό κοινό και τη σταθερή προσήλωσή του στους στόχους του για το περιβάλλον.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα, η ΔΕΗ Blue εγκατέστησε 14 νέα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δημιουργώντας τον μεγαλύτερο κόμβο φόρτισης στην Ελλάδα.

Το CarsElectric βρέθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τον νέο σταθμό φόρτισης, τις οποίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Αναλυτικά, οι 14 φορτιστές που τοποθετήθηκαν στον ΔΑΑ

Ο σταθμός φόρτισης στον ΔΑΑ περιλαμβάνει ποικιλία από φορτιστές AC και ταχυφορτιστές DC που φορτίζουν μέχρι 120 kW, και μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές ανάγκες ηλεκτρικών οχημάτων στο ίδιο σημείο.

Συγκεκριμένα, στον χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, έχουν τοποθετηθεί:

  • πέντε διπλοί φορτιστές ισχύος 2 x 22 kW AC
  • ένας ταχυφορτιστής υψηλής ισχύος High Power DC 120 kW (ή 2 x 60 kW DC)
  • ένας ταχυφορτιστής ισχύος 50 kW DC και 22 kW AC.

Που επικεντρώθηκε η φετινή αξιολόγηση των ευρωπαϊκών αεροδρομίων

Ο θεσμός Best Airport Awards του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων-ACI Europe βραβεύει κάθε χρόνο τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που ξεχωρίζουν για τις πλέον εξαιρετικές επιδόσεις και πρωτοβουλίες.

Η φετινή αξιολόγηση επικεντρώθηκε στην καινοτομία και στην ψηφιοποίηση επιβατικών υπηρεσιών και στους στόχους βιωσιμότητας των αεροδρομίων.

aerodromio

Ειδικότερα, η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες που εκπροσωπούν θεσμικά τον ευρωπαϊκό κλάδο των αερομεταφορών, στην οποία φέτος συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της EASA, Patrick Ky, ο γενικός διευθυντής του Eurocontrol, Eamonn Brennan και ο γενικός διευθυντής της Γεν. Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Henrik Hololei, αναγνώρισε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο το αεροδρόμιο της Αθήνας, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, αξιοποίησε τη σύγχρονη τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, στηριζόμενο στη βασική αρχή της ελληνικής φιλοξενίας.

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε, επίσης, ιδιαίτερα τη συνεχή προσήλωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στους στόχους μείωσης του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα, διατηρώντας ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα (Level 3+) παρά τη συνεχιζόμενη κρίση.

Η δέσμευση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για μηδενικές εκπομπές CO2 ως το 2025

Επιπλέον, η δέσμευση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών να επιτύχει τον στόχο για μηδενικές εκπομπές CO2 ως το 2025 και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και η προσπάθεια να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας αξιολογήθηκαν εξαιρετικά θετικά.

Η βράβευση του αεροδρομίου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης του ACI Europe που ήταν και η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία μετά το 2019.

Το βραβείο επισφράγισε και την προσπάθεια που καταβάλλει διαρκώς ο ΔΑΑ, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της πανδημίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές Ιουνίου του 2020, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της EASA, αρμόδιας αρχής για την ασφάλεια των αερομεταφορών στην Ευρώπη (European Union Aviation Safety Agency), λειτουργώντας ως πιλοτικό αεροδρόμιο εφαρμογής και αξιολόγησης των νέων μέτρων και διαδικασιών υγιεινής και ασφάλειας, με στόχο τη διαμόρφωση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών και του πλαισίου που επιτρέπει σταδιακά την αποκατάσταση της διασυνδεσιμότητας και της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών στο αεροπορικό ταξίδι.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!