Το διαστημοπλάνο Stargazer εκμηδενίζει τις αποστάσεις!

Ταχύτητες άνευ προηγουμένου θα πραγματοποιεί το Stargazer, κάνοντας τα πολύωρα αεροπορικά ταξίδια να μοιάζουν με... περίπατο.

Τα μεγάλα και πολύωρα ταξίδια θα αποτελέσουν παρελθόν, με το νέο σκάφος Stargazer να πιάνει… διαστημικές ταχύτητες. Το εν λόγω αεροσκάφος είναι στα πλάνα της εταιρείας Venus Aerospace και όπως όλα δείχνουν θα αναπτύσσει ταχύτητες οι οποίες σχεδόν θα… τηλεμεταφέρουν τους επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα το Τέξας, παρουσίασε τα σχέδια ενός υπερηχητικού αεροσκάφους το οποίο θα αγγίζει ταχύτητες Mach 9. Δηλαδή, θα σπάει το φράγμα της ταχύτητας του ήχου εννέα φορές!

Vaeridion: Έτοιμη να κυριαρχήσει στους αιθέρες!

Το Stargazer δεν θα το βλέπουμε καν

Το σκάφος θα φέρει την ονομασία Stargazer και θα πετά περίπου σε ύψος 50 χιλιομέτρων. Παράλληλα, θα είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητα 11.000 χλμ./ώρα, διανύοντας απόσταση από τη μια Ήπειρο της Γης στην άλλη σε μικρό χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα την απόσταση Λος ΆντζελεςΤόκιο θα την κάνει σε μόλις μία ώρα, ενώ, το αντίστοιχο ταξίδι με κανονικό αεροπλάνο έχει διάρκεια μέχρι και 12 ώρες. Επιπλέον, θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 12 επιβάτες στην καμπίνα του.

Ο συνιδρυτής της Venus Aerospace, Andrew Duggleby, δήλωσε:

«Αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία, αυτό είναι επιστημονικό γεγονός. Η απόδοση που βλέπετε χρειάστηκε πολλούς, πολλούς κύκλους για να επιτευχθεί».

Elfly: Ηλεκτρικό υδροπλάνο από τη Νορβηγία!

Χρηματοδότηση από επενδυτές λαμβάνει η Venus

Το Stargazer ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων διαστημοπλάνων, αν και θα πραγματοποιεί πτήσεις εντός των… συνόρων της Γης. Υπάρχουν διάφοροι επενδυτές που επιθυμούν την κατασκευή του εν λόγω σκάφους, οι οποίοι μάλιστα έχουν χρηματοδοτήσει την Venus.

Ανάμεσα στους επενδυτές είναι εκτός των άλλων και η αμερικανική κυβέρνηση, έχοντας δώσει στην εταιρεία ποσό της τάξεως τους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την υλοποίηση του project. Έτσι, σε μόλις δύο χρόνια η εταιρεία έχει συγκεντρώσει το ποσό των 32 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του υπερηχητικού της αεροσκάφους.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!