Vaeridion: Έτοιμη να κυριαρχήσει στους αιθέρες!

H νεότευκτη start-up Vaeridion από τη Γερμανία, ονειρεύεται να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος διαφορετικό από τα άλλα.

Ακούστε το άρθρο

Η Vaeridion είναι μία start-up εταιρεία κατασκευής μικρών αεροσκαφών, της οποίας ωστόσο τα σχέδια κάθε άλλο παρά μικρά είναι.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία με έδρα το Μόναχο, στοχεύει στην κατασκευή μικρών ηλεκτρικών αεροσκαφών, τα οποία θα εκτελούν περιφερειακές πτήσεις εντός Γερμανίας. Με δυνατότητα μεταφοράς δύο πιλότων και εννέα επιβατών. Με την απόσταση που θα διανύει να μην ξεπερνάει τα 500 χιλιόμετρα.

Η εταιρεία μετράει μονό λίγους μήνες ζωής, και υπεύθυνοι για την ίδρυσή της είναι οι μηχανικοί Ivor van Dartel και Sebastian Seemann. Οι οποίοι στο παρελθόν εργάζονταν για την Airbus και τη ZF αντίστοιχα.

Air-One: Το πρώτο αεροδρόμιο για ιπτάμενα αυτοκίνητα!

Vaeridion: Έτοιμη να κυριαρχήσει τους αιθέρες!

Το αεροσκάφος της Vaeridion έτοιμο πριν το 2030

Το νέο ηλεκτρικό αεροσκάφος της Vaeridion, προς το παρόν είναι μόνο στα πλάνα των πρώην μηχανικών. Ωστόσο, την πρώτη πτήση θα τη δούμε πριν το 2030, καθώς η εταιρεία είναι σε πρώιμα στάδια και δεν έχει προσλάβει ακόμη υπαλλήλους.

Ο Ivor van Dartel δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σε λίγα χρόνια, θα είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικών αεροπλάνων στην Ευρώπη».

Vaeridion: Έτοιμη να κυριαρχήσει στους αιθέρες!

Ένα εναέριο ταξί στο Μόναχο

Με βάση τα ανεμόπτερα

Το χαρακτηριστικό του ηλεκτρικού μικρού αεροπλάνου είναι ότι θα εκτελεί απογείωση και προσγείωση όπως και κάθε άλλο συμβατικό αεροπλάνο. Σε αντίθεση με άλλα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης.

Οι σχεδιαστές του πήραν έμπνευση από τα ανεμόπτερα, ενώ τα μεγάλων διαστάσεων φτερά εξασφαλίζουν ελάχιστη αντίσταση αέρα. Επιπλέον, τα φτερά θα «φιλοξενούν» τις μπαταρίες για μέγιστη ενεργειακή απόδοση, βελτιστοποιώντας έτσι το βάρος και την απόσταση διαδρομής.

Το εντυπωσιακό CityAirbus NextGen έτοιμο για απογείωση!

Η έρευνα και η ανάπτυξη ηλεκτρικών «λύσεων» για την αεροπορία απασχολεί πολλές εταιρείες αεροσκαφών, ακόμη και πανεπιστήμια ή ερευνητικά ιδρύματα στη Γερμανία. Όπως έγινε και με την Air Mobility Initiative (AMI), η οποία δημιουργήθηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

abb_img