Το αυτόνομο Baojun KiWi EV κοστίζει 10.000 ευρώ!

Η κινέζικη μάρκα Baojun ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκινητοβιομηχανίας με το νέο ηλεκτρικό KiWi, το οποίο είναι και αυτόνομο.

To Baojun KiWi είναι τα πάντα όλα: μικρό, ηλεκτρικό, αυτόνομο, πολύ οικονομικό. Και η συγκεκριμένη «ηλεκτρική» πρόταση από την μακρινή Κίνα, φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά για πολλούς λόγους.

Η Baojun λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο είναι αρκετά χαμηλού κόστους και απαιτεί την ελάχιστη συμμετοχή του οδηγού κατά την… οδήγηση. Η κινέζικη εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 και πλέον είναι θυγατρική της κοινοπραξίας SAIC-GM-Wuling.

Το Hongguang Mini EV Cabrio είναι διαθέσιμο μέσω… κλήρωσης!

Το αυτόνομο Baojun KiWi EV κοστίζει 10.000 ευρώ!

Φουλ της τεχνολογίας για το Baojun KiWi

Το ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει ένα πανάκριβο σύστημα οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα, ενσωματώνει το σύστημα Lingxi Intelligent Driving, το οποίο διαθέτει μία πληθώρα αισθητήρων και 12 ultrasonic ραντάρ για την αποφυγή εμποδίων.

Επιπλέον, ξεχωρίζει η τεχνολογία Adaptive Cruise Control, καθώς και τα σύγχρονα συστήματα αυτόματης αλλαγής λωρίδας. Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν την οδήγηση εντός πόλης πιο εύκολη και άνετη από ποτέ.

Επιπλέον, ενσωματώνει στοιχεία όπως:

  • Σύστημα τηλεματικής τελευταίας γενιάς
  • Σύστημα φωνητικής αλληλεπίδρασης με τεχνητή νοημοσύνη
  • Πλοήγηση σε ζωντανό χρόνο
  • Εφαρμογή (App) που καθιστά την οδήγηση άνετη και διασκεδαστική

Στα σκαριά ένα οικονομικό Mini EV από την MG

Εντυπωσιακή αυτονομία και πολύ χαμηλό κόστος

Σε ότι αφορά την κίνησή του, διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 53 ίππων και 150 Nm ροπής, με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα. Η αυτονομία του είναι αρκετά εντυπωσιακή, καθώς αγγίζει τα 305 χιλιόμετρα.

Τέλος, το κόστος για την απόκτησή του είναι πολύ χαμηλό, αφού δεν ξεπερνάει τα 70.000 γουάν. Συγκεκριμένα, κοστίζει 69.800 γουάν στην απλή έκδοση, το οποίο σε ευρώ σημαίνει 10.000 ευρώ. Όσο για την πιο αναβαθμισμένη έκδοση κοστίζει 14.685 ευρώ.

Το αυτόνομο Baojun KiWi EV κοστίζει 10.000 ευρώ!

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!