Το Apple Car είναι πολύ κοντά (:)

Το ηλεκτρικό Apple Car, είναι στα άμεσα πλάνα της αμερικάνικης εταιρείας και μάλιστα θα διαθέτει δικό του λειτουργικό σύστημα, όπως τα Tesla.

Ακούστε το άρθρο

Σε άγνωστα μονοπάτια θέλει να περπατήσει η Apple, καθώς σχεδιάζει το ηλεκτρικό Apple Car. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός εξελίσσει το αυτοκίνητο που θα φέρει το λειτουργικό σύστημα carOS. Μάλιστα, δικό της λογισμικό χρησιμοποιεί και η Tesla.

Apple Car: Με νέο λογισμικό που θα κάνει τα πάντα

Το νέο λογισμικό που ετοιμάζει η Apple θα μπορεί να ελέγξει κάθε πτυχή της λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Αναλυτικά, το εν λόγω λειτουργικό σύστημα βελτιώνει τις δυνατότητες πλοήγησης, τις λειτουργίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, καθώς και τους αισθητήρες που βοηθούν στην επεξεργασία δεδομένων.

Apple Car Key: Διαθέσιμο σε μοντέλα Kia και Genesis

Η εταιρεία προσφέρει προς το παρόν λογισμικό CarPlay σε διάφορα οχήματα, με δυνατότητες πλοήγησης και αναπαραγωγής πολυμέσων.

Επιπλέον, το carOS θα τροφοδοτούν οι επεξεργαστές της Apple, M1 SoC (System on Chip). Μαζί με τη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας θα βοηθήσει στην ανάλυση των συνθηκών του δρόμου μαζί με τη συμβολή του οδηγού.

Τι συμβαίνει με την Porsche και το Apple Car;

Τέλος, στα αρχικά πλάνα της εταιρείας, ήταν να μπορεί να παρουσιάσει το δικό της concept car μέσα στο 2023. Καταφέρνοντας να είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα στο 2025.

Το λειτουργικό σύστημα της Tesla

Αντιστοίχως, η Tesla διαθέτει μια προσαρμοσμένη έκδοση Linux, που την υποστηρίζει ο επεξεργαστής Intel Atom. Η κεντρική μονάδα ελέγχου χειρίζεται την πλοήγηση, την ψυχαγωγία, τις κάμερες κ.α.

Volvo: Μοιράζει Apple Watch στους μηχανικούς της!

Προφανώς, το Apple Car πετάει το γάντι στην Tesla, οπότε δεν θα είναι έκπληξη εάν η πρώτη υιοθετήσει έναν παρόμοιο τύπο λειτουργικού συστήματος.

abb_img