Τι συμβαίνει με την Porsche και το Apple Car;

Η Porsche, σύμφωνα με φήμες, θα συνεργαστεί με την Apple για τη δημιουργία του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της τελευταίας το 2025.

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το CEO της Porsche, Oliver Blume, η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με την Apple για τη δημιουργία πολύ «συναρπαστικών» project από κοινού. Βέβαια, δεν μίλησε καθόλου για το αντικείμενο των νέων σχεδίων. Ωστόσο, τόνισε την παραδοσιακά στενή συνεργασία των 2 εταιρειών τα τελευταία χρόνια.

Taycan: Μία έκδοση… έργο τέχνης

Η μέχρι τώρα συνεργασία

Μέχρι στιγμής η συνεργασία της γερμανικής φίρμας με την Apple έχει προσφέρει στους καταναλωτές εμπειρίες, οι οποίες σχετίζονται με τα συστήματα ψυχαγωγίας των οχημάτων της. Εκτός, δηλαδή, από το CarPlay οι εφαρμογές Apple Music  και Apple Podcasts λειτουργούν κατευθείαν με το φωνητικό βοηθό της Porsche στο αυτοκίνητο.

Taycan: Αναστολή παραγωγής λόγω πολέμου

Η πλατφόρμα PPE από την Porsche

Στην επικράτηση των φημών για την παρουσία της Porsche στην παραγωγή του Apple car συμβάλλει η δημιουργία της πλατφόρμας PPE. Την PPE ανέπτυξε η γερμανική εταιρεία ως βάση για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σημαντική επένδυση στην ηλεκτρική 718s

H εταιρεία, δηλαδή, δεν χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ID. του Volkswagen group για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον, φήμες θέλουν η φίρμα να πιέζει για την στήριξη της παραγωγής των νέων Audi και Bentley στην πλατφόρμα PPE.

Τι δήλωσε ο CEO

Τέλος, ο Oliver Blume, CEO της Porsche, ανέφερε: «Η συνεργασία των εταιρειών δεν θα αφορά την ανάπτυξη λογισμικού infotainment. Υπάρχει ήδη το CarPlay, το οποίο θα επεκτείνουμε».

 

abb_img