Το Apple CarPlay και το Android Auto αναβαθμίζονται!

Οι βελτιώσεις και οι διορθώσεις σφαλμάτων, κάνουν τις δύο δημοφιλείς εφαρμογές πιο εύχρηστες.

Ακούστε το άρθρο

Το Android Auto και το Apple CarPlay κάνουν τη χρήση του τηλεφώνου σας στο αυτοκίνητό σας λιγότερο να σας αποσπά την προσοχή και θα τα βρείτε σε πολλά οχήματα, από το Ford F-150 έως το Mazda MX-5 Miata . Όλοι θέλουμε να παραμείνουμε συνδεδεμένοι, αλλά η προτεραιότητα πρέπει να είναι στην οδήγηση. Το να έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας με ελεύθερα τα χέρια, βοηθάει πολύ στη μείωση της απόσπασης της προσοχής.

Αν και αυτό ακούγεται υπέροχο, τα πράγματα δεν λειτουργούν πάντα όπως είχε προγραμματιστεί.  Ορισμένες εφαρμογές μπορεί να είναι απογοητευτικές, καθιστώντας δύσκολο να αντισταθείτε στον πειρασμό να σηκώσετε το τηλέφωνό σας για να μιλήσετε, ή να στείλετε μήνυμα. Οι χρήστες του Android Auto, αντιμετώπισαν ακριβώς μια τέτοια πρόκληση όταν το WhatsApp σταμάτησε να στέλνει μηνύματα.

Μπορείς να με ακούσεις τώρα;

Ένα πρόσφατο σφάλμα έκανε να φαίνεται ότι στάλθηκαν μηνύματα στο WhatsApp μέσω του Google Assistant, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα δεν έγινε. Ο μόνος τρόπος για να το μάθετε αυτό ήταν, να κοιτάξετε το φυσικό τηλέφωνο και να δείτε ότι τα μηνύματα έλειπαν. Μια νέα ενημέρωση επιλύει το πρόβλημα, το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι ένα πρόβλημα με το WhatsApp. Δεδομένου ότι το σφάλμα βρίσκεται σε αυτήν την εφαρμογή, οι χρήστες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν εγκατεστημένη την έκδοση 2.24.8.79 WhatsApp στο τηλέφωνό τους. Εάν έχετε εγκαταστήσει αυτόματες ενημερώσεις, τότε θα πρέπει να έχετε ήδη την ενημέρωση.

Προσέξτε για εκείνη την λακκούβα

Από την πλευρά των πραγμάτων Apple CarPlay, δεν είναι μια διόρθωση σφαλμάτων αλλά μια βελτίωση. Οι Χάρτες Google και το Waze αποτελούν μέρος της ίδιας εταιρείας, αλλά δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Το Waze επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν περιστατικά από μποτιλιαρίσματα, έως πλημμύρες και λακκούβες. Οι Χάρτες Google δεν περιλαμβάνουν αυτήν τη λειτουργία για τους χρήστες του CarPlay, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Μια πρόσφατη έκδοση των Χαρτών Googl,e δείχνει ότι η δυνατότητα έρχεται στην έκδοση CarPlay της εφαρμογής. Η ακριβής ημερομηνία για την κυκλοφορία αυτής της νέας λειτουργίας είναι άγνωστη, αλλά όταν φτάσει, οι χρήστες του CarPlay πιθανότατα θα έχουν τις ίδιες λειτουργίες αναφοράς περιστατικών που απολαμβάνουν ήδη οι χρήστες του Android Auto.

Πηγή: CARBUZZ

abb_img