Το Audi Q6 e-tron φέρνει την ηλεκτρική επανάσταση!

Η Audi αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του Q6 e-tron, ενός ηλεκτρικού SUV με 600 χιλιόμετρα αυτονομία και ισχύ έως 510 ίππους.

Η πρώτη γνωριμία μας με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q6 e-tron μόλις έγινε πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του πρωτότυπου μοντέλου. Ωστόσο, αν και είναι έντονα καμουφλαρισμένο, δεν μπορεί να «κρύψει» με επιτυχία τον δυναμικό χαρακτήρα του. Στο εμπρός μέρος εντοπίζουμε τους νέας σχεδίασης διπλούς προβολείς, οι οποίοι προσδίδουν στο μοντέλο μία επιθετική όψη.

Το νέο Audi Q6 e-tron προπονείται σκληρά στα χιόνια!

Ανάμεσά τους εδρεύει μία ευμεγέθης κλειστή μάσκα, ενώ ο προφυλακτήρας τονίζει περαιτέρω τον δυναμισμό του γερμανικού ηλεκτρικού μοντέλου. Παρατηρώντας το νέο Q6 e-tron στο πίσω μέρος, συναντάμε ένα ενιαίο φωτιστικό σώμα, με εντυπωσιακά γραφικά φωτισμού στο εσωτερικό του. Μάλιστα, τόσο μπροστά, όσο και πίσω, το μοντέλο θα διαθέτει την νέα τεχνολογία ενεργών φωτιστικών σωμάτων.

Audi on Tour Dream Edition: Ανακαλύπτοντας το μέλλον!

Σύμφωνα με την μάρκα, οι προβολείς LED Matrix θα μπορούν να προβάλουν έως και 8 διαφορετικά μοτίβα φωτισμού. Σκοπός τους είναι η βελτίωση της ορατότητας του οδηγού, καθώς και η ελάχιστη ενόχληση των αντίθετα διερχόμενων οχημάτων. Επιπλέον, κάτι ανάλογο ισχύει και για τα πίσω φωτιστικά σώματα, τεχνολογίας OLED. Αυτά θα μπορούν να παρουσιάζουν ειδικά γραφικά για να προειδοποιούν τους οδηγούς των οχημάτων που ακολουθούν.

Η Audi κάνει… ηλεκτροσόκ στο θρυλικό NSU Prinz 4

Το νέο Audi Q6 e-tron με ισχύ από 375 έως 510 ίππους

Αρχικά, το νέο Audi Q6 e-tron θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) και θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Q6 και SQ6. Ειδικότερα, αυτή η αρχιτεκτονική χρησιμοποιεί ένα σύστημα 800V, το οποίο επιτρέπει φόρτιση με ισχύ έως 270 kW. Μάλιστα, αυτό σημαίνει ότι η φόρτιση από το 10% στο 80% θα αποτελεί μία διαδικασία 30 λεπτών. Επιπλέον, ενέργεια στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα δίνει μία μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία των 100 kWh.

Η αρχική έκδοση του μοντέλου θα είναι εξοπλισμένη με 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα. Μάλιστα, τα 2 ηλεκτρικά μοτέρ θα αποδίδουν 375 ίππους, μεταφέροντας κίνηση σε όλους τους τροχούς. Ωστόσο, διαθέσιμη θα είναι και η λειτουργία «Power Boost», η οποία θα ανεβάζει την ισχύ στους 296 ίππους, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η μάρκα πιστεύει ότι αυτός ο συνδυασμός μπαταρίας και ηλεκτροκινητήρων, θα μπορεί να προσφέρει στο νέο Q6 e-tron αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

Η Audi Sport «έκλεισε» τα 40 και βαδίζει… ηλεκτρικά!

Το Audi Q6 e-tron φέρνει την ηλεκτρική επανάσταση!

Την κορυφή της γκάμας των εκδόσεων του νέου γερμανικού SUV, θα αποτελεί αρχικά το SQ6 e-tron. Ίσως αργότερα, η Audi προχωρήσει και στην κατασκευή του RS Q6 e-tron, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία. Στην περίπτωση του SQ6, το μοντέλο θα προσφέρει ισχύ έως και 483 ίππους. Επιπλέον, με την ενεργοποίηση της λειτουργίας «Power Boost», η ισχύς θα φτάνει στιγμιαία ακόμη και τους 510 ίππους. Μάλιστα, αναμένεται το μοντέλο να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα.

Το Audi Q6 e-tron φέρνει την ηλεκτρική επανάσταση!

Editorial