Η Audi Sport «έκλεισε» τα 40 και βαδίζει… ηλεκτρικά!

Η Audi Sport γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας της και παρουσιάζει στο κοινό τόσο το ένδοξο παρελθόν της όσο και το... ηλεκτρικό μέλλον της.

Πριν από σχεδόν 40 χρόνια ιδρύθηκε η Audi Sport GmbH, με το όνομα quattro GmbH. Σήμερα, η εταιρεία διαμορφώνει τη σπορ και ξεχωριστή εικόνα των μοντέλων της γερμανικής φίρμας με τα 4 δαχτυλίδια. Στην Audi, τα οχήματα με τον κόκκινο ρόμβο αντιπροσωπεύουν τις επιδόσεις και τη σπορ συμπεριφορά. Οι εορτασμοί για την επέτειο ξεκίνησαν στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring, από τις 18 έως τις 21 Μαΐου.

Βασικά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την Audi Sport στα 40 χρόνια ζωής, είναι τα περισσότερα από 250.000 οχήματα μόνο την τελευταία δεκαετία και περισσότεροι από 400 τίτλοι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά συνάντησαν τα 20.832 χιλιόμετρα, τις 73 στροφές και τις υψομετρικές εναλλαγές άνω των 300 μέτρων του θρυλικού Nordschleife του Nurburgring, γνωστού και ως «Πράσινη Κόλαση».

Η μοναδική εμπειρία του Audi House of Progress

Η Audi Sport «έκλεισε» τα 40!

Η πίστα στην περιοχή του Eifel και η Audi Sport, μοιράζονται μια στενή σχέση. Μάλιστα, αυτή αφορά τόσο στους αγώνες όσο και στα οχήματα υψηλών επιδόσεων της γκάμας. Η φίρμα είναι επίσημος συνεργάτης του 24ωρου αγώνα από το 2002 και παρέχει τα «επίσημα αυτοκίνητα» στους διοργανωτές του αγώνα.

Λόγω των απαιτητικών χαρακτηριστικών της πίστας, το Nordschleife δεν αποτελεί μόνο μια πρόκληση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, είναι ένα σημαντικό κριτήριο για τα οχήματα παραγωγής της Audi Sport GmbH. Κάθε νέο μοντέλο R και RS συμπληρώνει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα στην ποικιλόμορφη πίστα στο Eifel κατά τη φάση ανάπτυξής του.

Συναρπαστικές δράσεις για την επέτειο της Audi Sport

Στο πλαίσιο των εορτασμών, την εμφάνισή τους έκαναν διάφορα μοντέλα από την ιστορία της εταιρείας στο Ring Boulevard. Αυτά περιλάμβαναν τα Audi R8 και RS 4 Avant πρώτης γενιάς, το τρέχον R8 GT και το RS 4 Avant με το πακέτο competition. Ένα άλλο highlight ήταν το αμιγώς ηλεκτρικό Audi S1 Hoonitron. Πρόκειται για το εντυπωσιακό όχημα με το οποίο ο αξέχαστος Ken Block προκάλεσε σάλο στους δρόμους του Λας Βέγκας.

Οι φίλοι της μάρκας μπορούν επίσης να περιμένουν τους εορτασμούς στα κεντρικά γραφεία της Audi Sport στο Neckarsulm. Η επετειακή έκθεση «40 χρόνια Audi Sport GmbHFascination Meets Performance» θα παρέχει μία σχεδόν πλήρη επισκόπηση της ιστορίας της, από τις 14 Ιουνίου.

To Audi S1 Hoonitron του Ken Block ξανά εν δράσει!

Η Audi Sport «έκλεισε» τα 40!

Εκτός από τα χαρακτηριστικά μοντέλα, όπως το πρώτο όχημα της πρώην quattro GmbH, διαθέσιμα θα είναι μοντέλα από το πρόγραμμα αγώνων και την υπάρχουσα γκάμα μοντέλων. Επιπλέον, θα υπάρχουν αξιόλογα εκθέματα από τη συλλογή της Audi στο Audi Forum Neckarsulm.

Τέλος, στις 14 Οκτωβρίου θα γίνει ένα Ράλι για τους λάτρεις του κόκκινου ρόμβου, με προορισμό το Audi Forum Neckarsulm. Επιπλέον, εκθέματα που δεν είναι προσιτά στο κοινό, θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να ανακαλύψουν περισσότερο την 40χρονη ιστορία της εταιρείας. Ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα επί σκηνής, θα συμπληρώνει το θέαμα, ειδικά για τους επισκέπτες.

Το νέο Audi Q6 e-tron προπονείται σκληρά στα χιόνια!

Με πρωτοποριακό πνεύμα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Το 2022, η εξ ολοκλήρου θυγατρική της Audi, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με 45.515 αυτοκίνητα. Με 16 μοντέλα, το χαρτοφυλάκιο οχημάτων είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Από το Audi RS 3 Sportback και το RS Q8 μέχρι το σπορ R8 Coupe και το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο, το RS etron GT.

Μάλιστα, με το πλήρως ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ, η εταιρεία επιδεικνύει ένα πρωτοποριακό πνεύμα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Πέρυσι, 10.042 οχήματα που παραδόθηκαν από την Audi Sport, ήταν ήδη μοντέλα της οικογένειας etron GT. Επιπλέον, ένα στα τρία αφορούσε κάποιο μοντέλο RS.

Audi activesphere concept: Δημιουργεί έναν δικό του κόσμο!

Η Audi Sport «έκλεισε» τα 40!

Η Audi Sport είναι επίσης βασικός μοχλός ηλεκτροκίνησης για την Audi στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα, είναι υπεύθυνη για το πρωτότυπο Audi RS Q etron το 2021, που συμμετείχε για πρώτη φορά στο Ράλι Ντακάρ. Ειδικότερα, αυτό συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μία μπαταρία υψηλής τάσης και έναν μετατροπέα ενέργειας υψηλού βαθμού απόδοσης που φορτίζει την μπαταρία κατά την οδήγηση. Ο μετατροπέας διαθέτει έναν κινητήρα TFSI από το DTM και μία μονάδα μετάδοσης κίνησης από τη Formula E ως γεννήτρια.

Επιπλέον, από το 2026, τα 4 δαχτυλίδια θα αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 της FIA. Οι νέοι κανονισμοί θέλουν την ηλεκτρική μονάδα μετάδοσης κίνησης (MGU-K) να έχει τόση ισχύ, όση και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Οι εξαιρετικά αποδοτικοί υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες 1,6 λίτρων θα χρησιμοποιούν βιώσιμο συνθετικό καύσιμο.

Η Audi Sport «έκλεισε» τα 40!

Editorial