Tο Autopilot της Tesla έσωσε τη ζωή ενός μεθυσμένου οδηγού

Το ποτό και η οδήγηση δεν αποτελούν ποτέ καλό συνδυασμό… Πρόκειται και για μια εξαιρετικά επικίνδυνη πράξη για εμάς και τους γύρω μας. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία που εξετάζουν αυτό το φαινόμενο αποδεικνύουν ότι δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά.

Ένα νέο βίντεο που έγινε viral στο Twitter την περασμένη εβδομάδα μας υπενθυμίζει πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί το Tesla Autopilot.

Το παραπάνω περιστατικό έγινε viral στο Twitter πριν από λίγες ημέρες χάρη στον λογαριασμό Austin Tesla Club και στο Tesla Saves Lives, το οποίο ήταν και το πρώτο που μοιράστηκε αρχικά το βίντεο, το οποίο στη συνέχεια κοινοποιήθηκε από πολλούς χρήστες του συγκεκριμένου κοινωνικού μέσου δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης: To Self-Driving της Tesla μπέρδεψε… την πανσέληνο με το πορτοκαλί φανάρι σε φωτεινό σηματοδότη

Τι ακριβώς συνέβη;

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Σκι, στη Νορβηγία. Ο «οδηγός» είχε το κεφάλι του στραμμένο προς τα εμπρός και στο πλάι, κάτι που έκανε τους περαστικούς να πιστεύουν ότι ήταν αναίσθητος.

Στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι οδηγοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο και το παρακολούθησαν να σταματά μόνο του, αφού οδήγησε κάποια απόσταση. Το αυτοκίνητο σταμάτησε σε μια σήραγγα και άναψε τα φώτα κινδύνου.

Διερχόμενοι οδηγοί στάθμευσαν δίπλα στο αυτοκίνητο και άρχισαν να χτυπούν το παράθυρο. Δεν είχαν ιδέα τι είχε συμβεί στον οδηγό. Δεν μπόρεσαν, ωστόσο, να τον ξυπνήσουν και έτσι κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Consumer Reports: Το «Full Self-Driving» της Tesla δεν παρέχει επαρκείς εγγυήσεις ασφάλειας

Μετά το περιστατικό, η τοπική αστυνομία ανέφερε περισσότερες πληροφορίες στο Twitter.

Ο 24χρονος οδηγός ήταν πολύ μεθυσμένος και λιποθύμησε λόγω βαριάς μέθης. Η νορβηγική αστυνομία πρόσθεσε ότι αν και υπάρχει το βίντεο ως στοιχείο, ο άνδρας αρνήθηκε ότι οδηγούσε, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Αυτό, βέβαια, στην πραγματικότητα είναι κάτι το αναμενόμενο, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι οι μεθυσμένοι άνθρωποι συχνά αναλαμβάνουν επικίνδυνα ρίσκα και λένε ψέματα παρά τις πασιφανείς ενδείξεις για το αντίθετο.

Τα ατυχήματα στις ΗΠΑ και η ανάγκη για μια αποδεδειγμένα ασφαλή λειτουργία

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που θεωρούν ότι το Autopilot της Tesla θα επιτρέψει την οδήγηση σε κατάσταση μέθης, καθώς τα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Μεταφορών Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) από το 2019 δείχνουν ότι κάθε μέρα, περίπου 28 άνθρωποι στις ΗΠΑ πεθαίνουν σε τροχαία δυστυχήματα που προκαλούνται από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κάθε μέρα. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα άτομο κάθε 52 λεπτά.Tesla Autopilot

Το NHTSA σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα τροχαίων ατυχημάτων κατά την οδήγηση το 2019 ήταν 10.142.

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2019, η Tesla κατέγραψε μόνο ένα ατύχημα για κάθε 3,07 εκατομμύρια μίλια στα οποία ήταν ενεργό το Autopilot.

Η νέα αυτή τεχνολογία, που είναι υπό εξέλιξη, παρακολουθείται στενά από τα ΜΜΕ και αυτή η “πίεση” ίσως βοηθήσει στην άμεση βελτιστοποίησή της, ώστε να καταφέρει γρήγορα να καταστεί αποδεδειγμένα ασφαλής.

Διαβάστε επίσης: Το Autopilot βάζει σε περιπέτειες την Tesla – Έρευνες των ΗΠΑ για υπαιτιότητα σε δυστυχήματα

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!