Το Baidu Apollo RT6 δεν θα έχει… τιμόνι!

Το Apollo RT6 είναι το νέο αυτόνομο όχημα της κινέζικης εταιρείας Baidu, το οποίο θα λειτουργεί και ως ρομποταξί.

Το Baidu Apollo RT6 είναι το νέο αυτόνομο όχημα τελευταίας γενιάς με καταγωγή από την Κίνα. Παράλληλα, η Baidu είναι γνωστή ως η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στην Κίνα, κάτι σαν τη Google δηλαδή.

Τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα ηλεκτρικά οχήματα και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Αξιοσημείωτο βέβαια είναι το γεγονός ότι το νέο όχημα έχει αποσπώμενο τιμόνι με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4.

Dongfeng Nano Box: Κινέζικο ηλεκτρικό με 10.000 ευρώ!

Το Baidu Apollo RT6 ως αυτόνομο ρομποταξί

Το Apollo RT6 θα αναλάβει χρέη ρομποταξί χρησιμοποιώντας το λογισμικό Apollo Go της εταιρείας. Διαθέτει επίπεδο δάπεδο, ενώ σε συνδυασμό με το αφαιρούμενο τιμόνι αφήνει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Επιπλέον, την θέση του τιμονιού θα παίρνει ένα πτυσσόμενο γραφείο ή ένα μικρό μηχάνημα αυτόματης πώλησης, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση.

Οι Κινέζοι αντιγράφουν μέχρι και το Citroën Ami!

Φουλ της αυτονομίας

Η κινέζικη εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη βάση στη σχεδίασή του οχήματος, επιτυγχάνοντας δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4. Άλλωστε το έχει εξοπλίσει με 38 συνολικά αισθητήρες, με 12 κάμερες και 8 αισθητήρες LiDAR ανάμεσα τους.

«Εργαλεία» που βοηθούν στην ακριβή ανίχνευση με μεγάλη εμβέλεια, από όλες τις πλευρές, για την πληρέστερη δυνατή κάλυψη. Τα αυτόνομο όχημα έχει πραγματοποιήσει δοκιμές, διανύοντας 32 εκατομμύρια χιλιόμετρα συνολικά!

Το Qiantu K20 κοστίζει μόνο 12.200 ευρώ

Τέλος, ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι επίσης η τιμή του νέου αυτόνομου οχήματος, η οποία θα είναι σχετικά προσιτή, αφού δεν θα ξεπερνάει τα 37.000 δολάρια. Αυτή είναι μία τεράστια μείωση κόστους συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο της Baidu, που κόστιζε 71.000 δολάρια.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!