Οι Κινέζοι αντιγράφουν μέχρι και το Citroën Ami!

Το Citroën Ami αντέγραψαν οι κινέζοι και δημιούργησαν ένα 4θέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο πωλείται μέσω του Alibaba.

Πριν λίγες ημέρες έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο ένα 4θέσιο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το Citroën Ami. Το εν λόγω όχημα κατασκευάζει η κινέζικη εταιρεία Favorable Group Limited. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να το αγοράσει από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Alibaba.

Citroën Ami Buggy: Το ιδανικό όχημα για το καλοκαίρι!

Οι διαφορές του κινέζικου Citroën Ami από το… γαλλικό

Μία από τις διαφορές του κινέζικου οχήματος σε σχέση με το γαλλικό Ami είναι η ύπαρξη 4 θέσεων. Ωστόσο, υπάρχει και διθέσια έκδοση. Μπορούμε να το δούμε, δηλαδή, με 2 ή 4 πόρτες.

Ακόμη, το κινέζικο microcar διαθέτει μπαταρίες μόλυβδου – οξέος, οι οποίες προσφέρουν αυτονομία μεταξύ 80 και 100 χιλιομέτρων. Επιπλέον, η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε διάστημα 6-8 ωρών.

Οι Κινέζοι αντιγράφουν μέχρι και το Citroen Ami!

Ο κινητήρας του κινέζικου Ami έχει ισχύ περίπου 3 ίππων (2.000 Watt) και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 40 χλμ./ώρα. Για το χρώμα του αμαξώματος είναι διαθέσιμα έντονα χρώματα, όπως επίσης και η δυνατότητα προσθήκης αυτοκόλλητων διακόσμησης.

Στην Ελλάδα το Citroën Ami με τιμή από 5.500 ευρώ

Παράλληλα, στο εσωτερικό του κινέζικου Ami ξεχωρίζουν δύο οθόνες στο ταμπλό και μια πρωτότυπη τοποθέτηση των πεντάλ. Συγκεκριμένα, τα πεντάλ είναι τοποθετημένα προς το κέντρο και όχι μπροστά από τη θέση του οδηγού.

Citroën Ami: Από τους δρόμους στους… αεροδιαδρόμους!

Η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμη όνομα στο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της. Μάλιστα, την πλατφόρμα Alibaba βλέπουμε την περιγραφή «mini ηλεκτρικό όχημα με 4 θέσεις». Τέλος, η τιμή του τοποθετείται μεταξύ 1.560 και 2.260 ευρώ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!