Το Batmobile γίνεται… ηλεκτρικό!

Οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του θρυλικού «Tumbler» στην τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη», ακόμη και το Batmobile γίνεται ηλεκτρικό.

Το 2014 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το «Tumbler», η έκδοση του Batmobile ως νόμιμο αυτοκίνητο δρόμου. Διατέθηκε προς πώληση, μάλιστα, στην τιμή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Τον V8 κινητήρα του «Tumbler» κατασκεύασε η Chevrolet με μέγιστη απόδοση 500 ίππων. Κάτι φαίνεται, όμως, να άλλαξε, αφού ο Batman αποφάσισε να μην ρυπαίνει την ατμόσφαιρα της Gotham City. Έτσι μια ομάδα Βιετναμέζων δημιούργησε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα για τον Batman.

Οι Βιετναμέζοι μηχανικοί

Το εργαστήριο Macro Studios στο Ανόι του Βιετνάμ είναι υπεύθυνο για την ηλεκτρική έκδοση του Batmobile. Η ομάδα της Macro Studios περιλαμβάνει σχεδιαστές, μηχανολόγους μηχανικούς και ηλεκτρολόγους.

Ως επικεφαλής, την ομάδα για την ηλεκτρική μετατροπή του οχήματος του Batman συντόνισε ο Nguyen Dac Chung. Κατά τον ίδιο, το Batmobile είναι ένα «πλήρως λειτουργικό, κανονικό αυτοκίνητο, ικανό να κινείται σε ταχύτητες εθνικής οδού». Συγκεκριμένα, η μέγιστη ταχύτητα του ξεπερνά κατά λίγο τα 100 χλμ./ώρα.

Τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Batmobile

Το Batmobile γίνεται… ηλεκτρικό!

Η ομάδα των Βιετναμέζων τοποθέτησε στο δάπεδο του ηλεκτρικού οχήματος μια μπαταρία ιόντων-λιθίου. Ακόμη, το όχημα συνοδεύουν υδραυλικά ανοιγόμενες πόρτες, κάθισμα συνοδηγού και φυσικά περιμετρικές κάμερες 360° μοιρών. Το σύστημα Blind Spot Monitor επίσης θα ήταν μία ιδανική προσθήκη για να συνεχίσει ο Batman τους απότομους ελιγμούς του με ασφάλεια.

Βασικό συστατικό της κατασκευής του Batmobile είναι τα εξαρτήματα ανθρακονημάτων, αλουμινίου και συνθετικών υλικών. Επιπλέον, οι Βιετναμέζοι μηχανικοί τοποθέτησαν τα «απαραίτητα» αλεξίσφαιρα panels. Τα εξαρτήματα είναι χειροποίητα ή αποτέλεσμα 3D εκτύπωσης.

Τέλος, παρατηρούμε ότι οι σχεδιαστές τοποθέτησαν την απόληξη της τουρμπίνας για αισθητικούς και μόνο λόγους. Προφανώς γιατί ο ηλεκτρικός κινητήρας του Batmobile δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο αξεσουάρ.

Ο Spider-Man κάνει road trip 480 χιλιομέτρων με ένα Ioniq 5

Παραγγελίες και μαζική παραγωγή

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα αντίτυπο του ηλεκτρικού Batmobile, στην γκαλερί Van Daryl του Χο Τσι Μινχ. Ο Nguyen Dac Chung και η Macro Studios αναμένουν παραγγελιές, χωρίς να έχουν αποκαλύψει την τιμή του Batmobile. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το γνωστό σε όλους «νέφος» της Gotham City θα μειωθεί αισθητά. Ναι η ηλεκτρική μετατροπή του Batmobile, αλλάζει τα δεδομένα!

abb_img
spot_img