Το CarsElectric.gr στο πρώτο Sea Trial της ομάδας Oceanos NTUA (Video)

Η ερευνητική ομάδα Oceanos NTUA πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή του ηλεκτρικού της σκάφους ενόψει του Monaco Energy Boat Challenge 2024.

Μία παροιμία λέει πως «ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται», δηλώνοντας πως οι ικανότητες κάποιους φαίνονται σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτή η παροιμία ταιριάζει μεταφορικά και κυριολεκτικά στην ερευνητική ομάδα Oceanos NTUA, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή του ηλεκτρικού της σκάφους, και μάλιστα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα Oceanos NTUA είχε μιλήσει πριν περίπου ένα μήνα στο Podcast του CarsElectric.gr. Μεταξύ άλλων είχε παρουσιάσει τους στόχους που έχει για το μέλλον. Κυρίως εστίασαν στην κατασκευή του νέου τους ηλεκτρικού σκάφους, με το οποίο θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Monaco Energy Boat Challenge 2024.

Το CarsElectric.gr στο πρώτο Sea Trial της ομάδας Oceanos NTUA

Η ερευνητική ομάδα Oceanos NTUA στο Podcast του CarsElectric.gr

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα ξεκίνησε τις δοκιμές από το Κωπηλατοδρόμιο στον Μαραθώνα, την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου. Σκοπός ήταν να κάνει τα πρώτα sea trials του σκάφους της, εντοπίζοντας τυχόν ατέλειες προς διόρθωση. Ωστόσο, ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, καθώς είχε πάρα πολύ κρύο και -το δυσκολότερο- πολύ αέρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε κανέναν από την ομάδα να πάει εκεί και να ξεκινήσει τις δοκιμές του σκάφους εν όψει του διαγωνισμού Monaco Energy Boat Challenge.

To CarsElectric.gr στο πλευρό της ομάδας Oceanos

Φυσικά, το CarsElectric.gr δεν μπορούσε να λείπει από αυτό το σημαντικό γεγονός, καθώς υποστηρίζει την προσπάθεια της ομάδας. Βρεθήκαμε εκεί παρακολουθώντας από κοντά τις δοκιμές της σκάφους, τις οποίες μάλιστα καταγράψαμε σε βίντεο που ακολουθεί. Επιπλέον, συνομιλήσαμε με μέλη της ομάδας, τα οποία μας περιέγραψαν τι ακριβώς θέλουν να ελέγξουν μέσω των sea trials.

Αλλαγές, βελτιώσεις και… απρόοπτα

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας μας μίλησαν σχετικά με τις τροποποιήσεις και τις βελτιώσεις που έκαναν στο σκάφος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κυρίως σε ότι αφορά την κατασκευή του αλλά και τα ηλεκτρολογικά του. Να τονίσουμε ότι η ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση στον περσινό διαγωνισμό του Μονακό.

Προφανώς, κατά τη διάρκεια των δοκιμών δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς στην πρώτη προσπάθεια έχασαν ένα πτερύγιο από τις έλικες. Η αντικατάσταση έγινε αμέσως και η δοκιμή συνέχισε από εκεί που σταμάτησε.

Επειδή όμως τα λόγια είναι περιττά, σας ετοιμάσαμε ένα βίντεο με την προσπάθεια της ομάδας, με τις εντυπωσιακές δοκιμές του σκάφους τους. Το CarsElectric.gr θα είναι στο πλευρό της ομάδας σε όλη την προσπάθεια μέχρι τον διαγωνισμό του Μονακό και όχι μόνο. Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο των δοκιμών του σκάφους της ομάδας Oceanos:

abb_img
spot_img