Το Citroen 2CV έχει 2 κινητήρες και… δε μασάει

Ένα Citroen 2CV βγήκε από το εργοστάσιο της μάρκας με 2 κινητήρες, δίνοντας κίνηση στους μπροστινούς, στους πίσω ή και σε όλους τους τροχούς.

Ακούστε το άρθρο

Το εμβληματικό Citroen 2CV είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει την ευρωπαϊκή κληρονομιά και τη μηχανική πρωτοπορία. Το εν λόγω μοντέλο, μπορεί να μην είναι ηλεκτρικό, όμως, ξεχωρίζει για την εκπληκτική του κατασκευή με 2 κινητήρες. Δίνει ένα νέο νόημα στην έννοια της πολυδιάστατης οδήγησης.

Το 2CV προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης χάρη στη δυνατότητά του να λειτουργεί τόσο με κίνηση μπροστά, όσο και με κίνηση πίσω. Αλλά και σε όλους τους τροχούς. Αυτό το επιτυχημένο μοντέλο, γνωστό ως “deux chevaux”, διαθέτει μία σπάνια έκδοση που φέρει την ονομασία 4×4 Sahara, με μόλις 693 μονάδες παραγωγής.

Citroën 2CV: Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά!

Το Citroen 2CV αντέχει στις δυσκολίες

Με 2 κινητήρες και 2 κιβώτια ταχυτήτων, το Citroen 2CV Sahara είναι ένα οικονομικό off-roader με ενισχυμένο πλαίσιο και αναρτήσεις, προσφέροντας εξαιρετική αντοχή σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης.

Επιπλέον, οι θόλοι των τροχών κόβονται διαφορετικά και υπάρχουν πηχάκια στα πίσω φτερά για την ψύξη του κινητήρα. Επίσης, διαθέτει εξατομικευμένα πίσω φώτα που πλαισιώνουν τον ανεμιστήρα ψύξης που είναι απαραίτητα για τον κινητήρα.

Το ηλεκτρικό Citroen Berlingo φρεσκάρεται στα σημεία

Ο κάθε κινητήρας του αποδίδει 13,5 ίππους

Σε ότι αφορά τη διαδικασία εκκίνησης είναι απλή. Υπάρχουν 2 κλειδιά ανάφλεξης, ένα για κάθε κινητήρα. Το κλειδί πιο κοντά στην κολόνα του τιμονιού ανάβει τον μπροστινό κινητήρα ενώ το εξωτερικό κλειδί ενεργοποιεί τον κινητήρα που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος. Ακόμη, αυτό το 2CV έχει δύο πανομοιότυπους, επίπεδους διπλούς κινητήρες 425 κ.εκ. ο καθένας που παράγει 13,5 ίππους και 26,48 Nm ροπής.

Το νέο Citroën ë-C3 είναι κάτι παραπάνω από… ηλεκτρικό!

Τέλος, με μια αξιοσημείωτη ιστορία δημοπρασιών, τα Citroen 2CV Sahara έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον συλλεκτών και ερασιτεχνών αυτοκινήτου. Η αξία τους έχει φτάσει σε εντυπωσιακά ύψη, καθιστώντας τα πολύτιμα αντικείμενα στον κόσμο της κλασικής αυτοκίνησης.

Με τη μοναδική του σχεδίαση και την πρωτοποριακή τεχνολογία του, το Citroen 2CV Sahara συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους λάτρεις του αυτοκινήτου και να γράφει τη δική του ιστορία στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Πηγή: Motor1

abb_img