Το Concept Recharge είναι η διακήρυξη του αμιγώς ηλεκτρικού μέλλοντος της Volvo

Για τη Volvo ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων της είναι κάτι παραπάνω από μία αλλαγή στους κινητήρες που χρησιμοποιεί. Αντιπροσωπεύει ένα νέο παράδειγμα στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων και το Volvo Concept Recharge είναι ένα μανιφέστο, μία διακήρυξη για τις επόμενες γενιές των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων της εταιρείας.

Πιστό στην κληρονομιά του σουηδικού σχεδιασμού το Concept Recharge είναι ο ορισμός του «less but better».

Για παράδειγμα αφαιρώντας την πολυπλοκότητα του κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές είχαν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις αναλογίες του αυτοκινήτου έτσι ώστε να αυξηθεί ο εσωτερικός χώρος, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που προσφέρει καλύτερες λύσεις, υποστηρίζοντας μία βιώσιμη οικογενειακή ζωή.

Η πρώτη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo μοιράζονται το ίδιο δάπεδο με τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το οποίο απαιτεί ισορροπία στις αναλογίες και τους χώρους, ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση τόσο της μπαταρίας,  για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όσο και του κινητήρα εσωτερικής καύσης για τα υπόλοιπα.

Τα συγκεκριμένα επιτεύγματα επέτρεψαν στους σχεδιαστές του Concept Recharge να αναδιατάξουν τα καθίσματα, να τελειοποιήσουν το προφίλ της οροφής και να χαμηλώσουν το καπό του αυτοκινήτου, διατηρώντας συγχρόνως την υψηλή θέση οδήγησης που εκτιμούν ιδιαίτερα οι οδηγοί μοντέλων όπως τα Volvo XC40, XC60 και XC90.

Αυτή η προσέγγιση αποφέρει επίσης αεροδυναμικά οφέλη σε σχέση με ένα τυπικό SUV, βελτιώνοντας περαιτέρω την αυτονομία.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo παρουσιάζει πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών

Το Concept Recharge λανσάρει επίσης τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Volvo.

Στη φιλοσοφία του «less but better» που αναφέραμε, όλα τα μη αναγκαία στοιχεία αφαιρέθηκαν και ό,τι απομένει υλοποιείται με εξαιρετική ακρίβεια κι έχει άψογη εφαρμογή.

Οι προβολείς χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη HD τεχνολογία γραφικών που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας αποκαλύπτοντας τις μονάδες των βασικών φώτων.

Η χαρακτηριστική σχεδίαση των κάθετων πίσω φώτων συνδέεται με την ισχυρή σχεδιαστική κληρονομιά της μάρκας, αλλά επαναπροσδιορίζεται με ένα σετ από φτερά που αναπτύσσονται στις υψηλότερες ταχύτητες βελτιώνοντας τη συνολική αεροδυναμική.

Η σχεδιαστική γλώσσα της Volvo παίρνει επίσης νέα μορφή στο εσωτερικό του Concept Recharge.

Το επίπεδο δάπεδο παρέχει περισσότερο χώρο και καλύτερη θέση για όλους μέσα στο αυτοκίνητο.

Μία μεγάλη οθόνη 15 ιντσών βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας βελτιωμένης εμπειρίας χρήστη με το διασυνδεδεμένο σύστημα infotainment επόμενης γενιάς της εταιρείας, η οποία είναι σχεδιασμένη για να είναι διαισθητική και εύχρηστη, προσδίδοντας μια γαλήνια και ήρεμη εμπειρία.

Η πιο πρόσφατη τεχνολογία infotainment συνδυάζεται με άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία της σκανδιναβικής σχεδίασης: καθαρές γραμμές και εκτεταμένη χρήση βιώσιμων και φυσικών υλικών μέσα στην καμπίνα.

Το Concept Recharge αντανακλά επίσης τις φιλοδοξίες της Volvo για την ασφάλεια στα επόμενα χρόνια.

Ένας αισθητήρας LiDAR, ουσιώδες τμήμα του σχεδίου της Volvo για την επερχόμενη τεχνολογία ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης, φτιαγμένος από την εταιρεία τεχνολογίας Luminar, είναι τοποθετημένος σε βέλτιστο σημείο της οροφής για να συλλέγει δεδομένα από το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο.

«Το Concept Recharge αντιπροσωπεύει το μανιφέστο για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volvo, καθώς και έναν νέο τύπο αυτοκινήτου», ανέφερε ο Robin Page, υπεύθυνος σχεδίασης.

Robin Page – Head of design

«Παρουσιάζει τις νέες και μοντέρνες διαστάσεις, οι οποίες πάνε χέρι-χέρι με την αυξημένη ευστροφία, ενώ παράλληλα δείχνει το τι μπορεί να καταφέρει η τεχνολογία σε όρους σχεδίασης».

«Στο εσωτερικό του Concept Recharge δημιουργήσαμε έναν χώρο που είναι σαν ένα πραγματικό σκανδιναβικό σαλόνι», είπε ο Robin Page.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo θα πρoχωρήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της έως το 2030