Το CUBE Concept Dynamic Cargo και το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE αλλάζουν την αστική μετακίνηση

Ως πάροχος οχημάτων πολυτελείας για ατομική κινητικότητα, το BMW Group βοηθά ενεργά στη δημιουργία της βιώσιμης πόλης του μέλλοντος και χορηγεί επίσημα άδειες στις συνεργαζόμενες εταιρείες CUBE και SoFlow, καθώς επεκτείνεται και σε άλλους τομείς πέραν της βασικής του δραστηριότητας που σχετίζεται με την παραγωγή αυτοκινήτων.

Μάλιστα η επίσημη ανακοίνωση για τις άδειες που χορήγησε το BMW Group στους δύο εταίρους έγινε πριν από μερικές ημέρες στα πλαίσια της έκθεσης IAA Mobility 2021.

Διαβάστε επίσης: Το BMW Group επικεντρώνεται στις προσπάθειες για μείωση του CO2 και στην κυκλική οικονομία

Το BMW Group έχει ήδη παρουσιάσει στο κοινό διάφορες καινοτόμες λύσεις μικροκινητικότητας και τώρα προσφέρει μια “νέα ώθηση” με καινοτόμα micromobility concepts για την αστική κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το CUBE Concept Dynamic Cargo

 BMW Group micromobility

Το CUBE Concept Dynamic Cargo είναι ένα τρίτροχο, cargo bike concept που συνδυάζει την ευελιξία χρήσης και την αυξημένη χρηστικότητα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επίσης, διαθέτει προσαρμόσιμη πλατφόρμα φόρτωσης με καινοτόμα εξαρτήματα για τη μεταφορά παιδιών ή φορτίων.

Ο έξυπνος σχεδιασμός τους βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και τα καθιστά ιδανικά για συνθήκες πόλης.

Τα πρωτότυπα αυτά concepts υλοποιούνται σε συνεργασία με τις εταιρείες CUBE και SoFlow.

Το CUBE Concept Dynamic Cargo

Το CUBE Concept Dynamic Cargo είναι το παραμένει σταθερό σε όλες τις στροφές χωρίς να γέρνει προς το δρόμο.

Αυτό συνδυάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που ενεργοποιείται μόλις ο αναβάτης αρχίσει να κάνει πεντάλ και κινεί τους δύο πίσω τροχούς κάνοντας το συγκεκριμένο ποδήλατο μεταφορών ευκολοδήγητο όσο ένα συνηθισμένο ποδήλατο.

Πέρα από την πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα που πετυχαίνει το CUBE Concept Dynamic Cargo σε όλες τις καιρικές συνθήκες συγκριτικά με τα δίτροχα ποδήλατα, οι πίσω τροχοί με τον άκαμπτο, μη περιστρεφόμενο άξονά τους, συγκροτούν τη βάση για μία ευέλικτη πλατφόρμα μεταφορών τύπου pick-up.

BMW micromobility

Σε αυτή μπορούν να τοποθετηθούν ποικίλα καινοτόμα εξαρτήματα για τη μεταφορά αποσκευών και παιδιών.

Η αρθρωτή σχεδιαστική φιλοσοφία το καθιστά ιδανικό για πολλά είδη χρήσης.

Ο αναβάτης δεν αντιλαμβάνεται το πρόσθετο βάρος που μεταφέρει, κάτι που επιτρέπει την ασφαλή και σταθερή μεταφορά όλων των φορτίων.

Διαβάστε επίσης: Η BMW παρουσίασε στην IAA 2021 ένα υψηλών ταχυτήτων e-bike και μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW

BMW micromobility

Με το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW, το BMW Group παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό πατίνι που αναδιπλώνεται εύκολα για να μεταφέρεται σε δημόσιο μέσο μεταφοράς ή στο αυτοκίνητο χωρίς τον οποιονδήποτε συμβιβασμό στην οδηγική σταθερότητα.

Το ηλεκτρονικό πατίνι μπορεί να μεταφέρεται ακόμα και σε κυλιόμενες σκάλες χωρίς δυσκολία. Μπορεί μάλιστα να κυλά και στους δύο τροχούς, όπως μία βαλίτσα με ροδάκια.

BMW micromobility

Το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW αναδιπλώνεται σε μέγεθος που χωρά εύκολα σε ένα μικρό πορτμπαγκάζ.

Αναφορικά με τη γκάμα αυτοκινήτων του BMW Group, το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE χωράει σε διαμήκη διάταξη στους χώρους αποσκευών μοντέλων από τη Σειρά 3 και πάνω, χωρίς αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, ενώ στα μοντέλα MINI αντίστοιχα μπορεί να μεταφέρεται εγκάρσια.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!