Το Cupra Born πεντάστερο και στο Green NCAP

Το Cupra Born βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια και στον οργανισμό Green NCAP, για τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Μετά τα πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, το Cupra Born, κέρδισε με το «σπαθί» του ακόμα πέντε αστέρια από τον οργανισμό Green NCAP.

Τι είναι ο οργανισμός Green NCAP;

Τον οργανισμό Green NCAP αποτελούν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ομάδες καταναλωτών, clubs αυτοκινήτων, και πανεπιστήμια 8 χωρών. Στόχος του είναι να υποβάλλει τα αυτοκίνητα σε δοκιμές, ακόμα και εκτός νομοθετικών απαιτήσεων και προδιαγραφών. Έχει την στήριξη του οργανισμού EuroNCAP και σκοπεύει στην ανάδειξη των λιγότερο ρυπογόνων και ενεργειακά αποδοτικότερων αυτοκινήτων.

Η βαθμολογία κάθε οχήματος διαμορφώνεται με αστέρια, και αυτά μπορούν αν είναι από 0 έως 5. Τέλος, παρουσιάζονται και 3 δείκτες αξιολόγησης, που αφορούν το Δείκτη Καθαρού Αέρα (Clean Air Index), το Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης (Energy Efficiency Index) και τον Δείκτη Αερίων του Θερμοκηπίου (Greenhouse Gas Index).

«Πεντάριστο» το ηλεκτρικό Cupra Born στο EuroNCAP

Αναλυτικότερα για το Cupra Born 2022 στο Green NCAP:

  • Clean Air Index: 10/10
  • Energy Efficiency Index: 9.3/10
  • Greenhouse Gas Index: 9.6/10

Τέλος, το Cupra Born της δοκιμής του Green NCAP είναι αυτό με τη μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh που διαθέτει τoν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 231 ίππων. Κατά την αξιολόγηση του ισπανικού ηλεκτρικού μοντέλου, αυτό που παρατήρησε ο Green NCAP ήταν ότι ενώ η ενεργειακή απόδοση είναι σε υψηλά επίπεδα, η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο ή η κίνηση σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος, μειώνει σημαντικά την αυτονομία.

Η φόρτιση του Cupra Born είναι πλέον εύκολη και άνετη!

Το Cupra Born πεντάστερο και στο Green NCAP

Λίγα λόγια για το Cupra Born

Τέλος, το μοντέλο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη διαθέτει μπαταρία 45 kWh, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 150 ίππους και να προσφέρει αυτονομία 348 χιλιομέτρων. Η δεύτερη έκδοση έχει μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh, αποδίδει 204 ίππους και η αυτονομία φτάνει τα 425 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, για τους πιο απαιτητικούς σε επιδόσεις, η Cupra προσφέρει το πακέτο eBoost, με το οποίο η ιπποδύναμη ανεβαίνει στους 231 ίππους με το πάτημα ενός κουμπιού, όμως, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Editorial