Το διαστημικό Koenigsegg Gemera κόβει την ανάσα!

O ιδρυτής της σουηδικής φίρμας παρουσιάζει την εξέλιξη του -τεράστιων διαστάσεων και επιδόσεων- hypercar Koenigsegg Gemera.

Αυτό είναι το Koenigsegg Gemera. Όσο εσείς προσπαθείτε να προφέρετε το όνομα του εντυπωσιακού hypercar, ο ιδρυτής της σουηδικής εταιρείας αναλαμβάνει να μας παρουσιάσει τις δοκιμές εξέλιξης του. Το νέο hypercar χρησιμοποιεί νέα plug-in υβριδική τεχνολογία και είναι πρακτικό, συγκριτικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της φίρμας.

Το διαστημικό Koenigsegg Gemera κόβει την ανάσα!

Εντατικές δοκιμές για το Koenigsegg Gemera

Το Koenigsegg Gemera είναι το πρώτο τετραθέσιο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, καθώς και το πρώτο πρωτότυπο που θα δοκιμαστεί. Με αυτό η εξέλιξη του αυτοκινήτου θα γίνει πιο εντατική. Ο Christian von Koenigsegg δε διστάζει να μας παρουσιάσει ο ίδιος το νέο Gemera, μαζί με το Jesko και το Regera.

Volvo: To νέο ηλεκτρικό της SUV είναι στα σκαριά!

To νέο αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα άνετο στο εσωτερικό του, καθώς φιλοξενεί με άνεση 4 άτομα και τις αποσκευές τους. Υπεύθυνος για την πληθώρα χώρου του είναι το μεταξόνιο του, το οποίο αγγίζει τα 3 μέτρα.

Με επιδόσεις που τρομάζουν

Το Gemera διαθέτει ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο που σου προκαλεί δέος με τις δυνατότητες του. Δηλαδή, του δίνει κίνηση ένας τρικύλινδρος κινητήρας 2 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Ο ένας βρίσκεται στον εμπρός άξονα και οι δύο στον πίσω. Η συνδυαστική ισχύς τους μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό, καθώς αντιστοιχεί σε 1.700 ίππους με 3.500 Nm ροπής. Τέλος, φέρει την τεχνολογία Freevalve.

Volvo: Ανανέωση για τα XC40 Recharge και C40 Recharge

Η επιτάχυνση ξεχωρίζει καθώς σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα διανύει το 0-100 χλμ./ώρα, με τελική ταχύτητα τα 400 χλμ./ώρα. Είναι τετρακίνητο και διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης και αντίστοιχο κατανομής ροπής σε κάθε τροχό.

Η μπαταρία του δίνει αυτονομία 50 χιλιομέτρων. Ωστόσο, όταν το όχημα λειτουργεί στο πρόγραμμα EV, η ταχύτητά του φτάνει μέχρι και τα 300 χλμ./ώρα.

Σε συνεχή εξέλιξη το θηριώδες hypercar

O κ. Koenigsegg ενημερώνει ωστόσο, ότι το αυτοκίνητο θέλει κάποιες βελτιώσεις ακόμα. Πιο συγκεκριμένα, ο ήχος της εξάτμισης όπως επίσης και το εύρος στροφών που πρέπει να φτάσει τις 8.500 σ.α.λ., από τις 4.500 σ.α.λ. που φτάνει τώρα.

Tέλος, στο εσωτερικό είναι εμφανείς οι καλωδιώσεις, κάτι που θα βελτιωθεί επίσης. Θα διαθέτει 4 ποτηροθήκες που θα μπορούν να παγώνουν το αναψυκτικό ή αντιστρόφως να ζεσταίνουν το ρόφημα.

Volvo: Μοιράζει Apple Watch στους μηχανικούς της!

Επιπλέον, θα διαθέτει:

  • Εμπρός και πίσω οθόνες πολυμέσων
  • Τριζωνικό κλιματισμό
  • Ασύρματη φόρτιση smartphone και για τις δύο σειρές καθισμάτων

Δείτε τον κ. Koenigsegg να μας παρουσιάζει το Gemera:

abb_img
spot_img