Το e-bike της Himiway είναι ίδιο με αυτό της JackRabbit!

Η εταιρεία JackRabbit ισχυρίζεται το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο Himiway Pony είναι αντιγραφή του δικού της και κάπως έτσι ήρθαν οι… μηνύσεις.

Ακούστε το άρθρο

Ο χώρος των ηλεκτρικών ποδηλάτων έχει γίνει πολύ ανταγωνιστικός. Οι εταιρείες παρουσιάζουν συνεχώς νέες προτάσεις, οι οποίες καλύπτουν όλα τα γούστα. Βέβαια, είναι τόσα πολλά τα νέα μοντέλα, που μοιάζουν μεταξύ τους. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή του e-bike της Himiway Pony, το οποίο μοιάζει με αυτό της εταιρείας JackRabbit.

Η JackRabbit κατηγόρησε τη Himiway, ότι αντέγραψε το σχεδιασμό του δημοφιλούς μικρο-ηλεκτρικού ποδηλάτου της. Μάλιστα, η πρώτη παρουσίασε το ηλεκτρικό της μοντέλο 5 χρόνια πριν, κάνοντας το ντεμπούτο της στον χώρο της αστικής μετακίνησης.

Τα νέα e-bikes της VanMoof δεν μπορεί να τα κλέψει κανείς!

Γνωρίζοντας το ηλεκτρικό ποδήλατο της JackRabbit

Το ηλεκτρικό ποδήλατο της JackRabbit θυμίζει πιο πολύ σκούτερ με κάθισμα, καθώς απουσιάζουν τα πεντάλ. Η σχεδίασή του είναι συμπαγής, ενώ διαθέτει πιο κοντό μεταξόνιο από αυτά των ποδηλάτων.

Ζυγίζει 10,9 κιλά και προσφέρει άνεση, ευελιξία και σταθερότητα στον αναβάτη. Εκτός από την funky σχεδίασή του, το εν λόγω e-bike ενθουσιάζει ακόμη περισσότερο τους αναβάτες του για την τελική ταχύτητα που επιτυγχάνει.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή αγγίζει τα 32 χλμ./ώρα με την υποβοήθηση που προσφέρει η μπαταρία. Το e-bike ενθουσίασε τους αναβάτες από την πρώτη στιγμή, ενώ η κυκλοφορία και της δεύτερης γενιάς, το απογείωσε.

Το MCipollini Fybra αντέχει περισσότερο και από… αυτοκίνητο!

Το e-bike της Himiway είναι ολόιδιο με της JackRabbit

Το Himiway Pony κάτι μας θυμίζει

Και φτάνουμε στο 2023, όπου μία εταιρεία εν ονόματι Himiway, παρουσιάζει το νέο της ηλεκτρικό ποδήλατο Pony. Η ομάδα της JackRabbit, βλέποντας το e-bike της «αντίπαλης» εταιρείας, παρατηρεί μία αντιγραφή του δικού της και αυτό προφανώς την ενοχλεί.

Πράγματι, υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των 2 μοντέλων, όπως είναι η εξαιρετικά κοντή βάση των τροχών, καθώς και το μικρό πλαίσιο. Επιπλέον, οι τροχοί και των δύο έχουν περίπου το ίδιο -μεγάλο- μέγεθος, ενώ οι βάσεις τους είναι αναδιπλούμενες. Η μόνη διαφορά έχει να κάνει με το τιμόνι, καθώς είναι λίγο πιο μακρύ από το e-bike της JackRabbit.

Yamaha Booster: Ηλεκτρικό ποδήλατο με… άποψη!

Ξεκίνησαν και οι μηνύσεις

Τέλος, η JackRabbit, σίγουρη ότι πρόκειται για αντιγραφή, κατέθεσε αγωγή κατά της Himiway για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών διακριτικών γνωρισμάτων. Η πρώτη ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο Himiway Pony παραβιάζει το εμπορικό σήμα του micro ebike JackRabbit.

Heybike Ranger S: Ένα στιβαρό ηλεκτρικό ποδήλατο

Ο διευθύνων σύμβουλος της JackRabbit, Jason Kenagy, εξήγησε:

«Η JackRabbit Mobility προέβη σε αυτή την ενέργεια για να προστατεύσει και να επιβάλλει τα πολύτιμα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της, καταθέτοντας αγωγή κατά των υπευθύνων που πωλούν ή προσφέρουν να πουλήσουν το Himiway Pony, το οποίο πιστεύουμε ότι παραβιάζει το εμπορικό σήμα και τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της JackRabbit Mobility.

Η αγωγή αυτή αποσκοπεί στο να σταματήσει η παραβίαση της Himiway και παρέχει ειδοποίηση στους άλλους ότι θα προστατεύουμε με εγρήγορση τα δικαιώματά μας και θα κάνουμε χρήση όλων των νόμιμων μέσων για να το επιτύχουμε».

abb_img