Το εικονικό όραμα Vision Urbanaut της MINI γίνεται… χειροπιαστή πραγματικότητα

Η MΙΝΙ με την παρουσίαση του πρωτότυπου Vision Urbanaut το Νοέμβριο του 2020, είχε αποκαλύψει μία εντελώς νέα της πτυχή, μία νέα εκδοχή κινητικότητας αναπτύσσοντας μία καινοτόμα φιλοσοφία διαχείρισης του χώρου, αλλά και των λειτουργιών του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Tο… εικονικό concept Vision Urbanaut της Μini

Παγκόσμια πρεμιέρα για το concept MINI Vision Urbanaut

Το MINI Vision Urbanaut, της BMW Group θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του την 1η Ιουλίου 2021 στο συνέδριο DLD Summer, στο Μόναχο καθώς είναι πλέον έτοιμο να αποκαλύψει το πρωτότυπο φυσικό μοντέλο που θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να επανεξετάσει τη χωρική φιλοσοφία, αλλά και να εκτιμήσει τη χρήση βιώσιμων υλικών.

Ο Bernd Körber, επικεφαλής της MINI δήλωσε: «Στη MINI το θεωρούμε καθήκον μας να διατηρήσουμε και να εξελίξουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της μάρκας μας για τα προσεχή χρόνια και αυτών που θα ακολουθήσουν».

Και συνέχισε: «Με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, έχουμε αναπτύξει μία ιδέα με το MINI Vision Urbanaut, διερευνώντας πώς μπορούμε να φέρουμε τα χαρακτηριστικά του MINI – εδώ με έμφαση στην ‘Έξυπνη Χρήση Χώρου’ – στο μέλλον της κινητικότητας και να τα παντρέψουμε με το κλασικό στυλ της MINI.

Αυτό διαμορφώνει τον προσωπικό χώρο του χρήστη στο αυτοκίνητο και ανοίγει ποικίλες δυνατότητες για τους κατόχους του, από τη δημιουργία μιας όασης στην πόλη μέχρι την αίσθηση ελευθερίας που υπόσχεται η στιγμή ‘Wanderlust’.

Το MINI Vision Urbanaut αποτυπώνει την ιδέα μας, δηλαδή το πώς η ‘Έξυπνη Χρήση Χώρου’ του MINI θα μπορούσε να δώσει απάντηση στις ανάγκες που θα προκύψουν από τις μελλοντικές πόλεις και τα στυλ ζωής».

Ο Oliver Heilmer, επικεφαλής Σχεδίασης MINI προσθέτει: «Εμείς οι άνθρωποι του τομέα του MINI Design πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσεις τη συνολική φιλοσοφία του MINI Vision Urbanaut είναι να τη βιώσεις.

Σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε μέχρι και το πιο μικρό στοιχείο του μοντέλου – πράγμα που επιτρέπει στον κόσμο να βιώσει όλες τις πτυχές του MINI Vision Urbanaut – στο MINI Design Studio στο Μόναχο»

Οι “στιγμές MINI ” επεκτείνουν την ιδέα της κινητικότητας πέρα από την οδήγηση

Το MINI οραματίζεται το μέλλον του με τη μορφή ενός “οχήματος” όχι μόνο για να οδηγήσει σε νέα μέρα, αλλά και σε αξέχαστες στιγμές, τις οποίες μάλιστα η εταιρεία ονομάζει “MINI moments”.

«Τι είδους εμπειρίες θέλω να έχω με το όχημά μου;» Οι “στιγμές της ΜΙΝΙ” εμπνέονται από αυτή την ερώτηση και στην ουσία αφορούν όχι μόνο τις στιγμές που ταξιδεύουμε, αλλά και εκείνες που είμαστε στατικοί.

Αυτό ακριβώς εκφράζεται με τα MINI moments “Chill”, “Wanderlust” και “Vibe”.

Διαβάστε επίσης: Η LEC μετέτρεψε ένα κλασικό Mini σε ηλεκτροκίνητο

“Test Drive” στα ολοκαίνουργια Mini Moments

Το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό του οχήματος μεταμορφώνονται ανάλογα με το εκάστοτε “ΜΙΝΙ Μοment”, προκειμένου να καταφέρουν να προσδώσουν στην εμπειρία το ιδανικό σκηνικό και περιβάλλον.

Το άρωμα, ο ήχος και ο κρυφός φωτισμός εμπλουτίζουν τη βασική διάθεση που ενεργοποιεί η επιλεγμένη στιγμή ΜΙΝΙ.

Η Annabell Coffinet, Σχεδιάστρια Αρωμάτων στο BMW Group δήλωσε: “Ένα ξεχωριστό, χαρακτηριστικό άρωμα αποτυπώνεται στο μυαλό και θυμίζει μία θετική ατμόσφαιρα και συνολική εμπειρία. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μία ακόμα, πολύ προσωπική σύνδεση με αξέχαστες στιγμές”.

Εξισορροπώντας την εμπειρία των αισθήσεων, ο Renzo Vitale, Δημιουργικός Διευθυντής Ήχου, συνέδεσε το άρωμα του σεναρίου υποδοχής με τον ανάλογο ήχο.

Η στιγμή Chill καλεί να πάρει κανείς μία αναπνοή και να κάνει μία στάση για ανάπαυση. Το αυτοκίνητο γίνεται ένα καταφύγιο όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει ή να εργαστεί με απόλυτη συγκέντρωση.

Το πίσω κάθισμα (Cosy Corner) ρυθμίζεται σε διάφορες θέσεις και στην ανάκλιση, η φωτιζόμενη γέφυρα (Loop) είναι εμπνευσμένη από τον πράσινο θόλο τροπικού δάσους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης του φωτισμού.

Στην κεντρική περιοχή, το στρογγυλό όργανο μεταμορφώνεται σε φωτιστικό, καταργώντας οθόνες ή διακόπτες που θυμίζουν περιβάλλον αυτοκινήτου.

H Wanderlust είναι η μοναδική στιγμή όπου το εσωτερικό toy MINI Vision Urbanaut γίνεται ιδανικό για οδήγηση ή για αυτόνομη λειτουργία, και επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν εκ νέου τη ρομαντική διάσταση ενός ταξιδιού.

Αν ο χρήστης θέλει να οδηγήσει ο ίδιος, με ένα πάτημα του λογοτύπου MINI εμφανίζονται το τιμόνι και τα πεντάλ.

Μαζί με την απεικόνιση της διαδρομής, πρόσθετες πληροφορίες ταξιδιού, όπως σημεία ενδιαφέροντος και ώρα άφιξης, προβάλλονται για όσους βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Η στιγμή Vibe εστιάζει στο χρόνο που περνάμε με τους άλλους. Ανοίγοντας την πλαϊνή πόρτα και αναδιπλώνοντας το παρμπρίζ δημιουργείται ένα σκηνικό υποδοχής που ‘θολώνει’ τα όρια μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού χώρου.

Ένα animation γραφικών ισοσταθμιστών που κινείται στο ρυθμό τη μουσικής προβάλλεται στις επιφάνειες των εμπρός/πίσω ζαντών και του Loop πάνω από τον πάγκο των πίσω καθισμάτων, δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε κλαμπ.

Τέλος, υπάρχει και η τέταρτη επιλογή, το εξατομικεύσιμο “my moment”, που διευρύνει τις δυνατότητες των χρηστών να εξατομικεύσουν τη σχεδίαση του οχήματός τους σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Υψηλή αναλογία ανακυκλωμένων και βιώσιμων καινοτόμων υλικών

Το εσωτερικό του MINI Vision Urbanaut περιλαμβάνει μία υψηλή αναλογία ανακυκλωμένων υλικών, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σχεδόν αποκλειστικά ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα.

Υφάσματα από ανακυκλωμένα υλικά (μεταξύ των οποίων μαλλί, πολυεστέρας και Tencel) που συνδυάζουν άνεση, ποιότητα και απαλή υφή  αλλά και “mono-materials” είναι τα στοιχεία στα οποία οι σχεδιαστές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση.

Τα συγκεκριμένα υλικά ανακυκλώνονται εύκολα και μπορούν επίσης εύκολα να μετατραπούν σε νέα προϊόντα.

Η χρήση ανανεώσιμου και ανακυκλώσιμου φελλού στο τιμόνι και σε τμήματα του πατώματος χαρίζει μία ξεχωριστή πινελιά χάρη στη φυσική αίσθηση και διασφαλίζει ένα πραγματικά ευχάριστο κλίμα.

Τέλος, η κατασκευή του οχήματος χρειάστηκε να υπερβεί τα παραδοσιακά πρότυπα καθώς ήταν αναγκαία η συμβολή των προγραμματιστών και η ενσωμάτωση έξυπνων, high tech λύσεων.