Το «GTI» της Volkswagen μπαίνει στην πρίζα

Ακόμα μία απόδειξη ότι τα μελλοντικά GTI της Volkswagen θα είναι ηλεκτρικά, αποτελεί η κατοχύρωση του νέου λογότυπου με σήμα τον κεραυνό.

Ένα από τα μοντέλα της Volkswagen, το οποίο είναι συνώνυμο της σπορτίφ έκδοσης GTI (Grand Touring Injection), είναι το δημοφιλές Golf. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του CEO της Volkswagen, Thomas Schafer, το μέλλον του μοντέλου θα είναι ηλεκτρικό. Μάλιστα, ο κ. Schafer είχε τονίσει ότι η γερμανική φίρμα δεν πρόκειται να αφήσει ένα τόσο εμβληματικό όνομα να χαθεί. Το ίδιο ισχύει και για την έκδοση GTI του μοντέλου, το οποίο θα συνεχίσει ακάθεκτο στην νέα ηλεκτρική εποχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού τύπου πριν από κάποιους μήνες, το επόμενο Golf GTI είναι ήδη στα σκαριά. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο θα είναι ένα συμπαγές 5θέσιο, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του σε 2 χρόνια. Ωστόσο, οι φήμες αναφέρουν ότι η γερμανική φίρμα θα μας δείξει ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο στον προσεχή Μάρτιο.

Test Drive || Volkswagen ID. Buzz: Επιστροφή στο μέλλον!

Το «GTI» της Volkswagen μπαίνει στην πρίζα

Η Volkswagen κατοχυρώνει το ηλεκτρικό λογότυπο «GTI»

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η Volkswagen προχώρησε στην κατοχύρωση ενός… διαφορετικού λογότυπου GTI. Πιο συγκεκριμένα, το νέο λογότυπο που παρουσιάζεται στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας, έχει αντί για το γράμμα «I» στο τέλος, έναν κεραυνό. Προφανώς, αυτό μαρτυρά την αντικατάσταση των θερμικών κινητήρων, με αμιγώς ηλεκτρικούς.

Το νέο Volkswagen Golf GTI θα έχει ηλεκτρική «καρδιά»!

Ωστόσο, η γερμανική φίρμα θα ακολουθήσει πιθανότατα 2 οδούς στην τοποθέτηση του εν λόγω λογότυπου στα μελλοντικά μοντέλα της. Το πιο συνηθισμένο είναι, οι νέες σπορτίφ εκδόσεις της εταιρείας να διαθέτουν το εν λόγω λογότυπο, όπως το Golf. Η δεύτερη περίπτωση είναι η Volkswagen να αντικαταστήσει και τις εκδόσεις GTX των ID. μοντέλων της, μετονομάζοντάς τις σε GTΙ, με σήμα τον κεραυνό.

Test Drive || Volkswagen ID.5 Pro Performance: Ηλεκτρο-sport!

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία θέλει να διατηρήσει το όνομα GTI ζωντανό, είτε αυτό αφορά νέα «ανεξάρτητα» ηλεκτρικά μοντέλα, είτε την οικογένεια ID. Προφανώς, η κατοχύρωση του νέου logo δείχνει της ηλεκτρικές σπορ προθέσεις της φίρμας για το άμεσο μέλλον. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της Volkswagen.

Το «GTI» της Volkswagen μπαίνει στην πρίζα

Editorial