Το Helixx Cargo είναι… 5 κομμάτια!

H Helixx ανακοίνωσε την κατασκευή ενός ηλεκτρικού cargo Van, το οποίο αποτελείται από τμήματα εκτυπωμένα σε 3D εκτυπωτή.

To νέο μικρό ηλεκτρικό cargo της Helixx διαφέρει αρκετά από τα αντίστοιχα της κατηγορίας του. Οι διαφορές δεν έχουν να κάνουν τόσο με την εμφάνιση ή με όσα προσφέρει, αλλά κυρίως με τον τρόπο κατασκευής. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τρισδιάστατη (3D) εκτύπωση για τα τμήματα του οχήματος.

Στόχος είναι η ανάδειξη ενός νέου τρόπου κατασκευής, ο οποίος θα κάνει τα οχήματα πιο οικονομικά και πιο εύκολα σε ότι αφορά την κατασκευή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, το εν λόγω μοντέλο δείχνει ότι η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί να τα καταφέρει.

Η Helixx «ηλεκτρίζει» την αγορά επαγγελματικών οχημάτων

Το Helixx Cargo είναι σε… 5 κομμάτια!

Γνωρίζοντας το οικολογικό Helixx Cargo

Πιο αναλυτικά, το μικρό Van, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμο πολυμερές και όχι από ακριβό και ρυπογόνο στην κατασκευή χάλυβα. Το τιμόνι του είναι στη μέση, αφού έχει θέση μόνο για 1 άτομο. Να σημειώσουμε ότι το ηλεκτρικό Van είναι από τα λίγα επαγγελματικά οχήματα που κατασκευάζει η Helixx στην δική της πλατφόρμα.

Επιπλέον, ολόκληρο το αμάξωμα, το αποτελούν μόνο 5 «κομμάτια», τα οποία μάλιστα κουμπώνουν με κλιπς μεταξύ τους. Σύμφωνα με την μάρκα, η διαδικασία της συναρμολόγησης είναι πολύ απλή, έως και 50%, αλλά και πιο οικονομική.

Ειδικότερα, το μικρό Van διαθέτει πλαίσιο από αλουμίνιο και προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 2.100 λίτρα, 500 κιλά έλξης και 140 εκατοστά χώρου φόρτωσης. Επίσης, το Helixx Cargo διαθέτει αφαιρούμενες μπαταρίες φωσφορικού λιθίου. Αυτές είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν στους χρήστες συνεχή 24ωρη χρήση.

Προ των πυλών το AYRO Vanish Electric Mini Truck!

Το Helixx Cargo είναι σε… 5 κομμάτια!

Το Helixx Cargo με συνδρομή 0,25 cents την ώρα

Στόχος της μάρκας είναι η κατασκευή περισσότερων οχημάτων για να τα προσφέρει σε χρήστες με συνδρομή 0,25 cents για κάθε ώρα λειτουργίας. Ωστόσο, εκτός από το ηλεκτρικό Van σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Pick-Up οχήματος, καθώς επίσης και επιβατικές εκδόσεις του Van.

Τέλος, η κατασκευή των πρώτων 100 Van θα λάβει χώρα σε μία πιλοτική εγκατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην συνέχεια, η παραγωγή θα αλλάξει έδαφος και θα μεταφερθεί σε εργοστάσια στη Νοτιοανατολική Ασία.

Volkswagen California Concept: Τα πάντα… όλα!

Το Helixx Cargo είναι σε… 5 κομμάτια!

Ο CEO της μάρκας, Steve Pegg, δήλωσε για το Van:

«Αναπτύξαμε αυτό το όχημα επίδειξης για να αποδείξουμε και να τεστάρουμε την παγκόσμια δυνατότητα αναπαραγωγής της προσέγγισής μας με την πρώτη ψηφιακή χρήση. Το όχημα αντιπροσωπεύει οπτικά αυτό που μπορούν να παράγουν τα εξουσιοδοτημένα Helixx Mobility Hubs σε μόλις 180 ημέρες από την αρχική επιτόπια έρευνα, έως τα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο».

abb_img
spot_img