Η Helixx «ηλεκτρίζει» την αγορά επαγγελματικών οχημάτων

Η Helixx θα παρουσιάσει 4 νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, ενώ σκοπεύει να παραχωρήσει την τεχνογνωσία της μέσω franchise.

Μία νεοσύστατη εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, θέλει να ταράξει τα νερά στην αγορά των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, η Helixx σκοπεύει να παρουσιάσει 4 νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά μοντέλα, φυσικά με φόντο τη βιωσιμότητα.

Για την ακρίβεια, η βρετανική εταιρεία θα παρουσιάσει το επαγγελματικό φορτηγό διανομής, Helixx Cargo. Αυτό θα προσφέρει βελτιστοποιημένο χώρο φορτίου, που θα φτάνει τα 2.100 λίτρα.

Ιδού το ηλεκτρικό φορτηγό Μack Trucks MD Electric

Επιπλέον, θα λανσάρει ένα Pick-Up μοντέλο το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των κατασκευαστικών επιχειρήσεων. Ακόμη, θα παρουσιάσει τα οχήματα Tuk και Ride, με ανοικτό και κλειστό αμάξωμα αντίστοιχα. Αυτά θα αντικαταστήσουν τα ταξί, καθώς και τα οχήματα μεταφορών.

Να σημειώσουμε ότι και τα 4 μοντέλα διαθέτουν μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου, που μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι εξαρτώνται λιγότερο από τις υποδομές φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ford: Το πρώτο ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο είναι γεγονός

Η Helixx «μοιράζει» τη γνώση της μέσω franchise

Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να μην κατασκευάζει η ίδια τα εν λόγω οχήματα. Η κατασκευή των οχημάτων θα λαμβάνει χώρα σε αδειοδοτημένους κόμβους κινητικότητας της Helixx. Οι κόμβοι μπορούν να μπουν σε λειτουργία και να λειτουργήσουν σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο, μέσω μιας αδειοδοτημένης συνεργασίας (franchise).

Ουσιαστικά, η Helixx θέλει να είναι μία εταιρεία τεχνολογία, η οποία θα παραχωρεί άδεια χρήσης των προϊόντων και της κατασκευής τους, σε μελλοντικούς συνεργάτες της. Ειδικότερα, θα αναλαμβάνει ολόκληρη τη διαδικασία εγκατάστασης, από τη δημιουργία του εργοστασίου, έως και την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Επιπλέον, θα αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού και τη συνεχή εμπορική υποστήριξη με τους τοπικούς φορείς εκμετάλλευσης στόλου.

Volta Zero: Στην παραγωγή και με τη βούλα!

Επίσης, αναφέρει ότι η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, όχι μόνο να κατασκευάζουν αλλά και να προμηθεύουν, να συντηρούν και να ανακυκλώνουν, οχήματα αστικών υπηρεσιών. Μάλιστα, αυτό θα είναι εφικτό μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Τέλος, η Helixx έχει δοκιμάσει με επιτυχία τον κόμβο της στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τη Siemens. Επιπλέον, θα ξεκινήσει και άλλους πιλοτικούς κόμβους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη Σιγκαπούρη. Η εταιρεία είναι σε συζητήσεις με πελάτες στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με την Ινδία και τη Νότια Αμερική να είναι οι επόμενοι «στόχοι» της.

Τα ηλεκτρικά σχολικά της Thomas Built Buses «γράφουν» ιστορία

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Helixx, Steve Pegg, δήλωσε:

«Η Helixx είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας. Στόχος της, να αντιμετωπίσει την πρόκληση του μετασχηματισμού της ποιότητας και του επιπέδου κινητικότητας των πολιτών σε πόλεις με μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Τα οχήματα που προσφέρει είναι το κλειδί για την αντικατάσταση των βαριά ρυπογόνων οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούν σήμερα οι αναπτυσσόμενες χώρες».

Editorial