Το Hyundai IONIQ 5 υποψήφιο για Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Το αυτοκίνητο που θα κατακτήσει τον τίτλο θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 στη Γενεύη.

Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς (COTY) είναι ένα από τα πιο πολυπόθητα βραβεία της αυτοκινητοβιομηχανίας και κρίνεται από μια επιτροπή 61 έγκριτων δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 23 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Ο στόχος του θεσμού είναι να κερδίσει το καλύτερο νέο αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν από την ημερομηνία της ψηφοφορίας.

coty finalist

Το IONIQ 5, το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV της Hyundai Motor, προκρίθηκε στην τελική λίστα του διάσημου βραβείου Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 και είναι ένας από τους επτά υποψηφίους που διεκδικούν το βραβείο.

Η λίστα των υποψηφίων και των φιναλίστ είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Το Hyundai IONIQ 5 ξεχώρισε ανάμεσε σε 39 μοντέλα και θα ανταγωνιστεί έξι οχήματα

Το IONIQ 5 επιλέχθηκε μεταξύ 39 μοντέλων που προτάθηκαν για το θεσμό COTY 2022 και θα ανταγωνιστεί έξι άλλα οχήματα για να αναδειχθεί ο τελικός νικητής.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες είναι: Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Kia EV6, Peugeot 308, Renault Mégane E-Tech και το Skoda Enyaq iV.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στο δελτίο Τύπου, αυτή η υποψηφιότητα κλείνει μια απολύτως επιτυχημένη χρονιά για το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai.

Να υπενθυμίσουμε πως, πρόσφατα, το IONIQ 5 ανακηρύχθηκε Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022, μόλις μισό χρόνο μετά την κυκλοφορία του.

Hyundai Motor Europe: Το IONIQ 5 προωθεί το όραμά μας για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών

«Αυτή η τελευταία υποψηφιότητα για βράβευση, από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό όπως το COTY, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο ότι το IONIQ 5 είναι ένα εξαιρετικό και καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα που ξεχωρίζει σε μια ανταγωνιστική κατηγορία» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe.

«Το IONIQ 5 πρωτοστατεί στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Hyundai και προωθεί το όραμά μας για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών δίνοντας στους πελάτες ακόμη περισσότερες επιλογές».

Περισσότερο από το 75% της γκάμας της Hyundai στην Ευρώπη είναι τώρα διαθέσιμη σε ηλεκτρική έκδοση και η εταιρεία σχεδιάζει να εξηλεκτρίσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή της γκάμα μέχρι το 2025.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του IONIQ 5

Το IONIQ 5 βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), την πλατφόρμα του Hyundai Motor Group αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Διατίθεται με δύο επιλογές μπαταριών – 58 kWh ή 72,6 kWh – και κίνηση σε όλους τους τροχούς ή στους πίσω τροχούς.

Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και 72,6 kWh διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τον WLTP.

Προσφέρει ισχυρή απόδοση και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία φόρτισης 800 V και οι δύο επιλογές μπαταριών μπορούν να φορτιστούν από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) για να τροφοδοτήσουν και να φορτίσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, ενώ οδηγούν ή είναι σταθμευμένοι, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρονικά σκούτερ.

Περισσότερο από το 75% της γκάμας της Hyundai στην Ευρώπη είναι τώρα διαθέσιμη σε ηλεκτρική έκδοση και η εταιρεία σχεδιάζει να εξηλεκτρίσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή της γκάμα μέχρι το 2025.

Ο τελικός γύρος ψηφοφορίας θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και το αυτοκίνητο που θα κατακτήσει τον τίτλο θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στη Γενεύη.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!