Το Hyundai Tucson είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»

Εσείς σε ποιο αυτοκίνητο θα δίνατε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»;

Το Hyundai Tucson αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο του 2022», κυριαρχώντας στην τελική ψηφοφορία των 26 δημοσιογράφων-μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 20 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το νέο SUV της Hyundai έλαβε συνολικά 435 βαθμούς, αποκτώντας ένα σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων εννέα μοντέλων που λανσαρίστηκαν φέτος στη χώρα μας, και είχαν επιλεγεί για την τελική φάση της διαδικασίας. Τη δεύτερη θέση στο θεσμό κατέλαβε το Nissan Qashqai με 373 ψήφους, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε το Opel Mokka με 282 ψήφους.

Το νέο SUV της Hyundai προσφέρεται τόσο με «εξηλεκτρισμένους» βενζινοκινητήρες και ντίζελ, όσο και σε πλήρως υβριδική έκδοση, αλλά και ως plug in hybrid

Hyundai Tucson

Άλλωστε το Hyundai Tucson αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της Hyundai σε όλη την Ευρώπη και έχει ήδη αναδειχθεί «Car of The Year» στο βρετανικό θεσμό CAR BUYER για τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες, καθώς και για την συνδεσιμότητα, την άνεση και την ασφάλεια.

Η πληρότητα της γκάμας, αλλά και η εντυπωσιακή αναβάθμιση της ποιότητας του μοντέλου είναι αυτή που τελικά έδωσε το προβάδισμα στο Hyundai Tucson, το οποίο είναι ο φετινός νικητής του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Όπως είναι γνωστό το νέο SUV της Hyundai προσφέρεται τόσο με «εξηλεκτρισμένους» βενζινοκινητήρες και ντίζελ, όσο και σε πλήρως υβριδική έκδοση, αλλά και ως plug in hybrid.

Άλλωστε το Hyundai Tucson αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της Hyundai σε όλη την Ευρώπη και έχει ήδη αναδειχθεί «Car of The Year» στο βρετανικό θεσμό CAR BUYER για τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες, καθώς και για την συνδεσ

Χαρακτηριστικό των αλλαγών που συντελούνται στον χώρο του αυτοκινήτου είναι το γεγονός ότι από το φετινό Top-10, τρία νέα μοντέλα ήταν πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (Battery Electric Vehicles – BEV), ενώ δύο ακόμα προσφέρονται και σε εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, αλλά και ως πλήρως ηλεκτρικά BEV.

Ένα στα τέσσερα νέα αυτοκίνητα είναι υβριδικό

Ενώ όλα ανεξαιρέτως προσφέρονται με κάποιας μορφής υβριδικό σύστημα είτε mild hybrid είναι αυτό (όπου η μηχανή εσωτερικής καύσης [ΜΕΚ] παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο και ένας πολύ μικρός ηλεκτροκινητήρας προσφέρει μια μικρή υποβοήθηση), είτε Plug in Hybrid (μπορούν να κινηθούν και αποκλειστικά με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα), είτε Full Hybrid (ΜΕΚ και ηλεκτροκινητήρας βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία μεταξύ τους).

Σε σχετικά μικρή απόσταση ακολούθησε το Nissan Qashqai το οποίο εκτιμήθηκε από τους δημοσιογράφους του του ειδικού τύπου και μέλη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα αφενός για την κορυφαία άνεση που προσφέρει και αφετέρου για την συνολική του ποιότητα – στοιχεία που το καθιστούν άξιο διάδοχο ενός διαχρονικού best seller για τη Nissan.

Λίγο πιο πίσω βρέθηκε το Opel Mokka που εντυπωσίασε πρώτα απ’ όλα με το design του – το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Opel – αλλά και την ευχαρίστηση της οδήγησης που προσφέρει χάρη στα σπορ χαρακτηριστικά του. Παράλληλα εκτιμήθηκε το γεγονός ότι το Mokka όχι μόνο προσφέρει μια πλήρη γκάμα με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, αλλά είναι διαθέσιμο και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Τα μοντέλα της τελικής δεκάδας επελέγησαν από ένα σύνολο 17 νέων μοντέλων τα οποία λανσαρίστηκαν φέτος στην ελληνική αγορά και οδηγήθηκαν από τους δημοσιογράφους του Αυτοκίνητου της Χρονιάς για την Ελλάδα.

H ανάδειξη του Αυτοκινήτου του 2022 έγινε σε ειδική εκδήλωση μέσω διαδικτύου και προβλήθηκε online ως Digital Event.

abb_img
spot_img