Το ηλεκτρικό Fiat 500 επιβραβεύει τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον οδηγούς

Η Fiat δημιούργησε το πρωτοποριακό πρόγραμμα “KIRI”, σε συνεργασία με την KIRI Technologies και το τμήμα e-Mobility της Stellantis.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια έμπρακτης επιβράβευσης των οδηγών που ακολουθούν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης, μετατρέποντας παράλληλα την αποδοτική οδήγηση σε… παιχνίδι!

Διαβάστε επίσης: Η Fiat ανακοίνωσε τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της έως το 2030

Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά το ξεκίνημα του προγράμματος, το πρώτο μέρος του διαγωνισμού οικονομικής οδήγησης του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 ολοκληρώθηκε και οι 100 πιο αποδοτικοί οδηγοί κέρδισαν δωροεπιταγές για τις πλατφόρμες Amazon, Zalando και Apple Music, εφαρμόζοντας οδηγικές επιλογές που, παράλληλα, μείωσαν και το κόστος φόρτισης των αυτοκινήτων τους.

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα “KIRI”

Το πρόγραμμα “KIRI” βασίζεται στην επιβράβευση μέσω ψηφιακών νομισμάτων KIRI, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος διαδικτυακών καταστημάτων.

Η αξία ενός KIRI ισούται με την απαλοιφή 250 τόνων CO2, ποσότητας που μπορεί να απορροφήσει σε ένα χρόνο μια έκταση 10 εκταρίων με παυλώνιες, το δέντρο που αποτελεί και το σύμβολο της KIRI Technologies.

Προκειμένου ένας οδηγός να μπορέσει να συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος. Το μόνο που απαιτείται είναι να εγκαταστήσει τη δωρεάν εφαρμογή “FIAT” και να εγγραφεί στην πλατφόρμα της KIRI.

Από εκεί και πέρα, όσο πιο προσεκτικά και φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή του.

Η αξιολόγηση της αποδοτικής οδήγησης μέσω του eco:Score

Electric Fiat 500

Μέσω της βαθμολογίας eco:Score αξιολογούνται τόσο ο τρόπος επιβράδυνσης και επιτάχυνσης, όσο και η δυνατότητα του οδηγού να μπορεί να διατηρεί μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή πορεία εκμεταλλευόμενος τη ροή της κίνησης, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιεί την αυτονομία του ηλεκτρικού Fiat 500.

Το eco:Score αποτελεί μέρος των υπηρεσιών Uconnect, του συστήματος πολυμέσων της Fiat, το οποίο βαθμολογεί τον οδηγό σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 100 παρέχοντας του παράλληλα συμβουλές για μια πιο αποδοτική χρήση του αυτοκινήτου του.

Όσο μεγαλύτερο είναι το eco:Score, τόσο περισσότερα KIRI νομίσματα κερδίζει ο χρήστης. Πιο συγκεκριμένα, στις αστικές μετακινήσεις με μια μέση βαθμολογία στην οδήγηση και κάλυψη 10.000χλμ./έτος, ο χρήστης μπορεί να κερδίσει νομίσματα KIRI αξίας έως και 150 ευρώ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χρήστες του προγράμματος οδηγούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον

 

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των οδηγών ώστε να οδηγούν με ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Και πράγματι η ανάλυση των δεδομένων του eco:Score σε χρήστες στην Ιταλία, απέδειξε ότι όσοι έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή KIRI είχαν κατά μέσο όρο βαθμολογία αυξημένη κατά 10 βαθμούς σε σχέση με τους μη εγγεγραμμένους χρήστες.

Οι πλέον αποδοτικοί οδηγοί που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή είχαν ακόμα 10 μονάδες καλύτερη βαθμολογία και έτσι με σύνολο 20% καλύτερη απόδοση απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και ακόμα χαμηλότερο κόστος φόρτισης.

Διαβάστε επίσης: Το Fiat E-Ducato εξελίχθηκε από τους ίδιους τους πελάτες

Το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, εξελίχθηκε σε ένα καινοτόμο και συνδεδεμένο με τους μηδενικούς ρύπους μέσο μετακίνησης. Παράλληλα, το νέο 500 ακολουθεί τη φιλοσοφία της Fiat για τον εκδημοκρατισμό της ηλεκτροκίνησης, αποτελώντας ένα προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς, με την τιμή να ξεκινά κάτω από το φράγμα των 20.000* ευρώ.

*Η τιμή περιλαμβάνει και το όφελος του κρατικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

abb_img
spot_img