Το ηλεκτρικό Nissan Concept 20-23 δείχνει το νέο Micra!

Η Nissan αποκάλυψε το εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο Concept 20-23, το οποίο αποτελεί κάτι σαν... προπομπό για το νέο Micra.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδίασης της Nissan με έδρα το Λονδίνο, κλείνει φέτος 20 παρουσίας και η ιαπωνική φίρμα το γιόρτασε δεόντως. Με ποιο τρόπο; Αποκαλύπτοντας ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο, με την ονομασία Nissan Concept 20-23. Ουσιαστικά, αποτελεί ένα σπορ ηλεκτρικό μοντέλο, εμπνευσμένο από τη συμμετοχή της Nissan στη Formula E.

Παράλληλα, τιμάει την παρακαταθήκη που έχουν αφήσει τα θρυλικά της hatchback μοντέλα. Σε ότι αφορά το όνομα του πρωτότυπου (20-23), αυτό αντιπροσωπεύει τα 20 χρόνια της Nissan Design Europe (NDE) στο Λονδίνο, ενώ το 23 έχει διττή σημασία. Πρώτον, τον παραδοσιακό αριθμό 2 (ni) 3 (san) της Nissan και προφανώς το τρέχον έτος.

Το Nissan Micra φεύγει, το ηλεκτρικό Micra έρχεται!

Φουλ αεροδυναμικό το Nissan Concept 20-23

Τη σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού πρωτότυπου ανέλαβε μία ομάδα σχεδιαστών από το NDE. Η ομάδα έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική του αμαξώματος, με ακραία αεροδυναμικά στοιχεία στο εμπρός, αλλά και στο πίσω μέρος.

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει μία τεράστια αεροτομή και έναν διαχύτη στο πίσω μέρος, μπροστά ξεχωρίζει ένας προφυλακτήρας με μεγάλους αεραγωγούς, καθώς και τα φουσκωμένα φτερά του. Επιπλέον, ο φωτισμός LED μπροστά και πίσω προσδίδει μία πιο δυναμική εμφάνιση στο Concept 20-23. Τέλος, οι τεράστιοι τροχοί του μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Nissan Ariya: Ακόμη μία διάκριση για το e-4ORCE

Το ηλεκτρικό Nissan Concept 20-23 δείχνει το νέο Micra!

Το εσωτερικό του θυμίζει… αγωνιστικό

Στα ενδότερα του, η σχεδίαση είναι μινιμαλιστική και εστιάζει στις επιδόσεις. Ειδικότερα, υπάρχουν 2 bucket καθίσματα, ενώ το τιμόνι θυμίζει σε μεγάλο βαθμό εκείνα της Formula 1. Επιπλέον, υπάρχουν 2 οθόνες με τις απαραίτητες πληροφορίες, για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Nissan Ariya: Η αποστολή Pole to Pole περνάει τον Ισημερινό

Τέλος, η ιαπωνική φίρμα δεν έχει αναφέρει επίσημα αν θα βασίσει κάποιο μελλοντικό της μοντέλο στο Nissan Concept 20-23. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον προάγγελο του νέου Micra, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan, Alfonso Albaisa, δήλωσε:

«Στη νεαρή ομάδα εδώ στο NDE δόθηκε μία απλή εντολή: σχεδιάστε ένα διασκεδαστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο θα θέλατε να οδηγείτε κάθε μέρα στο Λονδίνο. Το 20-23 Concept που σχεδίασαν είναι ένα συμπαγές hatchback, έντονα επηρεασμένο από τον κόσμο των διαδικτυακών αγώνων. Μου αρέσει η ιστορία που αφηγείται για το πώς διασταυρώνονται οι κόσμοι της σύγχρονης ζωής στην πόλη, του online gaming και της κινητικότητας, με μηδενικές εκπομπές ρύπων».

 

abb_img
spot_img