Το Volkswagen ID Buzz θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2022

Όταν το ηλεκτρικό minibus κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το 2022 και 2023 αντίστοιχα, θα είναι ένα σχετικά πολυτελές επιβατικό φορτηγό μεγάλου μεταξονίου, ενώ στην Ευρώπη θα διατίθεται και σε εμπορική έκδοση.

Η Volkswagen έδωσε μερικές νέες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία του ID Buzz, του ηλεκτρικού μικρολεωφορείου (microbus) που παρουσίασε για πρώτη φορά από το 2017.

Το ID Buzz θα έχει αρκετές ομοιότητες εμφανισιακά με το εμβληματικό όχημα που η εταιρεία πούλησε στη Βόρεια Αμερική μεταξύ 1950 και 1980 και όλοι αγαπήσαμε.

Σε συνέντευξη στο Car and Driver, ο επικεφαλής επαγγελματικών οχημάτων της VW, Carsten Intra, επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές ότι η κυκλοφορία του ID Buzz στις ΗΠΑ θα γίνει στο 2023 και στην Ευρώπη ένα χρόνο νωρίτερα το 2022.

Επιπροσθέτως διευκρίνισε ότι στην Αμερική θα υπάρχει μόνο επιβατική έκδοση του μοντέλου, ενώ στην Ευρώπη και επιβατική και εμπορική.

Volkswagen Mini bus

Η αρχική έκδοση του μοντέλου θα διαθέτει πιθανότατα κίνηση στους πίσω τροχούς με ισχύς περίπου 200 ίππους και θα υπάρχει μια ανώτερη έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς που θα έχει ισχύς περίπου 300 ίππους.

Διαβάστε ακόμα: Η Amazon ξεκίνησε τις δοκιμές των νέων ηλεκτρικών van παράδοσης Rivian στους δρόμους της Καλιφόρνιας

Στην Ευρώπη, η εμπορική έκδοση του ID Buzz – που παρουσιάστηκε αρχικά ως Buzz Cargo – θα έχει αισθητήρες και λογισμικό που προσφέρουν δυνατότητες για αυτόνομη οδήγηση.

Ωστόσο, η έκδοση αυτόματης οδήγησης του Buzz θα είναι διαθέσιμη μετά την κυκλοφορία της κανονικής έκδοσης.

Η VW Group, η οποία κατέχει επίσης τα brands Audi, Skoda και Porsche, αναμένει ότι θα είναι το πρώτο αυτόνομο όχημα της.

Διαβάστε ακόμα: Arrival: παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού της van

Όταν κυκλοφορήσει, το ID Buzz θα ενταχθεί στο δυναμικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen που περιλαμβάνει το ID 3 hatchback, το μικρό SUV ID 4 και το coupe ID 5 που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Η ηλεκτρική σειρά ID της VW περιλαμβάνει επίσης βασικές εκδόσεις ενός μεγάλου SUV (ID Room) και ενός dune buggy (ID Buggy). Όλα έχουν κατασκευαστεί πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen, γνωστή ως MEB.

Volkswagen Mini bus

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!