Το εντυπωσιακό CityAirbus NextGen έτοιμο για απογείωση!

Το CityAirbus NextGen συμβάλλει στη συνεργασία μεταξύ ITA Airways και Airbus, με στόχο νέες λύσεις αεροπορικής κινητικότητας.

Το CityAirbus NextGen είναι το πρωτότυπο ηλεκτρικό αεροσκάφος, που σηματοδοτεί την έναρξη των υπηρεσιών αστικής κινητικότητας. Οι υπηρεσίες αυτές είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων πολλών εταιρειών το τελευταίο διάστημα.

Με ένα κοινό όραμα

Δύο από αυτές είναι η αεροπορική ITA Airways και η γαλλική Airbus, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του πρωτότυπου αεροσκάφους.

Με το Xturismo για εναέριες βόλτες!

Οι δύο εταιρείες σύναψαν συμφωνία, για την έναρξη των υπηρεσιών αστικής αεροπορικής κινητικότητας στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας το αεροσκάφος CityAirbus NextGen eVTOL της Airbus.

Αυτό είναι το ιπτάμενο CityAirbus NextGen!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, Guillaume Faury, δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία είναι μαρτυρία της ισχυρής σχέσης μεταξύ της Airbus και της ITA Airways. Είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την κοινή μας φιλοδοξία – την πρωτοποριακή βιώσιμη αεροδιαστημική – και να προωθήσουμε νέες λύσεις αεροπορικής κινητικότητας για κάθετη πτήση μηδενικών εκπομπών για την υποστήριξη των πόλεων και των κοινοτήτων μας αργότερα αυτή τη δεκαετία».

Απλή σχεδίαση και συντήρηση για το CityAirbus NextGen

Το CityAirbus NextGen διαθέτει σταθερά φτερά, μειώνοντας έτσι την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και της συντήρησης. Η ουρά του έχει σχήμα V και την πρόωση του αναλαμβάνουν 8 έλικες ηλεκτρικών μοτέρ.

FedEx: Δοκιμές αυτόνομης παράδοσης με Drone

Ενώ μαζί με τον πιλότο, μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του 4 επιβάτες. Επιπλέον, στοχεύει σε αυτονομία 80 χιλιομέτρων και ταχύτητα πλεύσης 120 χλμ./ώρα.

Με έμφαση στον ήχο

Μια επιπλέον βασική σχεδιαστική παράμετρος για την Airbus και τον σχεδιασμό του αεροσκάφους, ήταν το αποτύπωμα θορύβου του. Το CityAirbus NextGen δεν θα εκπέμπει περισσότερα από 70 ντεσιμπέλ κατά την προσγείωση και 65 κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτές οι παράμετροι είναι ίδιες με το επίπεδο θορύβου μιας οικιακής ηλεκτρικής σκούπας.

Suzuki: Ιπτάμενα αυτοκίνητα σε συνεργασία με τη SkyDrive

Η Airbus εργάζεται για ηλεκτρικές κάθετες απογειώσεις εδώ και χρόνια έχοντας μάλιστα ήδη κατασκευάσει κάποια πρωτότυπα (Vahana και CityAirbus). Τέλος, σχεδιάζει να… απογειώσει ένα πρωτότυπο του CityAirbus NextGen έως το 2023, καθώς και να λάβει πιστοποίηση έως το 2025.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!