Το Jeep Avenger είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023»

Το Avenger ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023», με την Jeep να κατακτά τον τίτλο για πρώτη φορά στα 60 χρόνια το θεσμού.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep, ήταν αυτό που κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2023. Μάλιστα το Jeep Avenger ανέδειξαν ως νικητή 57 δημοσιογράφοι από 22 χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον θεσμό.

Εκτός από την «πρωτιά» της Jeep στην 60χρονη ιστορία του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (Car of the Year), υπήρξε ακόμα μία… πρεμιέρα. Ειδικότερα, είναι η πρώτη φορά που η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

Τα χαρακτηριστικά του Jeep Avenger είναι αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, με το μοντέλο να έχει αρκετή διαφορά σε βαθμολογία από τον «δεύτερο». Και καθώς μιλήσαμε για βαθμολογία, να αναφέρουμε ότι ο ανταγωνισμός του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Jeep ήταν «σκληρός».

Jeep Avenger: 10.000 πωλήσεις και συνεχίζει!

Jeep Avenger: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023

Η βαθμολογία του Jeep Avenger και οι ανταγωνιστές του

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι το Jeep Avenger συγκέντρωσε συνολικά 328 βαθμούς από τα μέλη της επιτροπής. Την τελική κατάταξη συμπλήρωσαν ακόμη 6 φιναλίστ, με το αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz να είναι στη δεύτερη θέση με 241 βαθμούς. Την τρίτη θέση της κατάταξης κατέλαβε το, επίσης ηλεκτρικό, Nissan Ariya με 211 βαθμούς.

Πολύ κοντά με το μοντέλο της Nissan ήταν και το Kia Niro το οποίο απέσπασε 200 βαθμούς. Την πέμπτη θέση πήρε το Renault Austral με 163 βαθμούς, ενώ λίγο πιο πίσω βρέθηκε το Peugeot 408 με 149 βαθμούς. Την κατάταξη, στην έβδομη θέση, ολοκλήρωσαν τα Subaru Solterra/Toyota bZ4X με 133 βαθμούς.

Το ηλεκτρικό Jeep Avenger στον πρώτο του μαραθώνιο

Jeep Avenger: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023

Τα χαρακτηριστικά του μοντέλου που το ανέδειξαν νικητή

Το Jeep Avenger είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο διαθέτει δυναμικά χαρακτηριστικά, τα οποία ήδη έχουν κερδίσει το κοινό. Αυτό είναι εύκολα αντιληπτό, ιδιαίτερα από τις παραγγελίες που έχει δεχθεί η Jeep μέχρι σήμερα. Και όλα αυτά, στην μικρή έως τώρα πορεία του Avenger στην αγορά.

Σχετικά με το σύστημα κίνησης, το Avenger διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 156 ίππους και 260 Nm ροπής  Από πλευράς αυτονομίας, το ηλεκτρικό μοντέλο έχει εφοδιαστεί με μία μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh.

Jeep Avenger: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Avenger προσφέρει 400 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μεικτές συνθήκες ή 550 χιλιόμετρα σε αστικές συνθήκες. Επιπλέον, μπορεί να ανακτήσει αυτονομία των 30 χιλιομέτρων, σε μόλις 3 λεπτά μέσω φορτιστή DC 100 kW. Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας έως το 100%, θα πρέπει το μοντέλο να παραμείνει συνδεδεμένο στο φορτιστή για 5,5 ώρες

Το Avenger διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης. Πιο συγκεκριμένα, στην καμπίνα ξεχωρίζει το σύστημα πολυμέσων Uconnect με μία οθόνη 10,25 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

«Πράσινη» η παραγωγή του Jeep Grand Cherokee

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής Jeep Mobile App, ο χρήστης μπορεί να «επιβλέπει» το αυτοκίνητό του. Μάλιστα, αυτό ισχύει τόσο για τη θέση του όσο και για την κατάστασή του. Επίσης, με την εν λόγω εφαρμογή ο χρήστης κλειδώνει και ξεκλειδώνει τις πόρτεςρυθμίζει τον κλιματισμό και προγραμματίζει την ώρα της φόρτισης.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια, παρέχει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ενεργό cruise control, σύστημα αυτόματης πέδησης με αναγνώριση πεζώνσύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας, καθώς και αυτόματο παρκάρισμα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!