Το Kia EV9 στα World Car Awards 2024

To Kia EV9 είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων αυτοκινήτων στον κόσμο σε δύο κατηγορίες των World Car Awards 2024.

Ακούστε το άρθρο

To Kia EV9 είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων αυτοκινήτων στον κόσμο σε δύο κατηγορίες των World Car Awards 2024.

Το Kia EV9 του 2024 ανακηρύχτηκε φιναλίστ στο Top Three παγκοσμίως σε δύο κατηγορίες για τα επερχόμενα World Car Awards 2024. Η επιλογή τοποθετεί το αμιγώς ηλεκτρικό EV9 ως υποψήφιο στον τελικό γύρο της επιλογής. Για τους τίτλους του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς και του Παγκόσμιου Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου.

Τα World Car Awards, που εγκαινιάστηκαν το 2003, είναι παγκοσμίως γνωστά ως σημείο αναφοράς για τα αριστεία. Γιορτάζοντας τα εξαιρετικά επιτεύγματα της αυτοκινητοβιομηχανίας κάθε χρόνο. Η αναγνώριση για το Kia EV9 στον εφετινό διαγωνισμό είναι σημαντική. Και προέρχεται από μια κριτική επιτροπή περισσότερων από 100 καταξιωμένων δημοσιογράφων αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Το Kia EV9 του 2024 ψηφίστηκε ως το Top Three στον κόσμο στις κατηγορίες World Car of the Year και World Electric Vehicle. Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV τριών σειρών καθισμάτων της Kia. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει μια τολμηρή και μοντέρνα σχεδίαση. Και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι λιγότερο από την ναυαρχίδα της Kia. Που προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των ηλεκτρικών οχημάτων. Και μάλιστα με ευελιξία και άφθονο χώρο για όλους τους επιβάτες.

Μια πιθανή διπλή νίκη για το EV9 φέτος θα σηματοδοτούσε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την Kia. Μετά τις νίκες της άλλες δύο φορές στον συγκεκριμένο θεσμό. Αφού η μάρκα κέρδισε το World Car Awards με το Telluride το 2020 και με το EV6 GT το 2023.

Οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν ζωντανά στην τελετή των World Car Awards κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2024 (NYIAS) στις 27 Μαρτίου 2024.

Πηγή: Δελτίο Τύπου της Kia

abb_img