Το κορυφαίο Lucid Air Sapphire έρχεται με 1.200 ίππους!

Το Lucid Air Sapphire, το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας, έκανε το ντεμπούτο του διαθέτοντας επιδόσεις που συναρπάζουν.

Ακούστε το άρθρο

Ντεμπούτο έκανε το Lucid Air Sapphire, το οποίο στοχεύει να κοντράρει ακόμη και το Tesla Model S Plaid. Πιο συγκεκριμένα, η νέα -κορυφαία- έκδοση του Lucid Air έκανε την εμφάνισή της στο «The Quail, A Motorsports Gathering», κατά τη διάρκεια της «Monterey Car Week».

Lucid Air Grand Performance: Το γρηγορότερο στο Goodwood!

Με σημαντικές αλλαγές το κορυφαίο μοντέλο της Lucid

Αρχικά, τα ελατήρια του είναι πιο δυνατά και μεγαλύτερης διαμέτρου από τα άλλα μοντέλα της φίρμας, ενώ διαθέτει επίσης και heavy duty αμορτισέρ. Τα συστήματα ABS, ελέγχου πρόσφυσης, ευστάθειας και διεύθυνσης, έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Επιπλέον, οι ζάντες του μπροστά είναι διαστάσεων 20 ιντσών και πίσω 21 ιντσών, ενώ διαθέτουν carbon αερόδισκο εσωτερικά.

Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο νέο χρώμα Sapphire Blue. Στο εσωτερικό του, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με 18 ηλεκτρικές ρυθμίσεις, θέρμανση, αερισμό, αλλά και λειτουργίες μασάζ.

Ο Έλον Μασκ «πτωχεύει» τις Rivian και Lucid!

Με τρεις ηλεκτροκινητήρες και περισσότερους από 1.200 ίππους

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, το Lucid Air Sapphire παίρνει κίνηση από τρεις ηλεκτροκινητήρες. Δηλαδή, έναν σε κάθε τροχό στο πίσω μέρος και έναν τρίτο κινητήρα στο εμπρόσθιο μέρος. Οι δύο κινητήρες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν την ροπή σε διαφορετικές κατευθύνσεις σε κάθε τροχό. Έτσι επιτρέπουν τον καλύτερο χειρισμό του αυτοκινήτου στις στροφές.

Αυτό το πετυχαίνουν χρησιμοποιώντας τους νέους εναλλάκτες θερμότητας και το ψυκτικό με υψηλότερο ρυθμό ροής που διαθέτουν. Επιπλέον, οι μπαταρίες έχουν υψηλότερη ισχύ και μεγαλύτερη θερμική ικανότητα.

Προς το παρόν, η εταιρεία δίνει πληροφορίες για την ισχύ που αγγίζει τους 1.216 ίππους, ενώ αργότερα θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες του νέου μοντέλου. Ένα μοντέλο, το οποίο κατά τα λεγόμενα της μάρκας θα είναι το πιο ισχυρό sedan στον κόσμο.

Το Lucid Air διένυσε 1.106 χιλιόμετρα με μία φόρτιση!

Το κορυφαίο Lucid Air Sapphire έρχεται με 1.200 ίππους!

Το Lucid Air Sapphire θα είναι πολύ γρήγορο

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Air Sapphire θα είναι… σφαίρα, κάνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Προφανώς, με τη σημαντική συμβολή του τρίτου ηλεκτρικού κινητήρα. Επιπλέον, θα κάνει το 0-160 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, ενώ θα καλύπτει τα 400 μέτρα σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα.

Τέλος, η παραγωγή του θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023 με την εταιρεία να δέχεται παραγγελίες από τις 23 Αυγούστου, ενώ το κόστος απόκτησης του θα αγγίζει τα 250.000 ευρώ.

abb_img