Ο Έλον Μασκ «πτωχεύει» τις Rivian και Lucid!

Με πτώχευση κινδυνεύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Rivian και Lucid, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Έλον Μασκ.

Ο Έλον Μασκ προκαλεί για πολλοστή φορά με τις δηλώσεις του, καθώς πλέον άρχισε και τις προβλέψεις. Μάλιστα, αυτή τη φορά καταδίκασε σε πτώχευση τις νεοϊδρυθείσες αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων Rivian και Lucid.

O CEO της Tesla, έδωσε συνέντευξη πρόσφατα, στη λέσχη ιδιοκτητών Tesla Silicon Valley. Εκεί, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι δύο αμερικάνικες φίρμες πηγαίνουν προς τη χρεοκοπία, με τον τρόπο που λειτουργούν.

Ο Έλον Μασκ… αυξομειώνει τους εργαζόμενους της Tesla

Πιο συγκεκριμένα ο Έλον Μασκ δήλωσε:

«Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά με τη Rivian και τη Lucid, θα χρεοκοπήσουν και οι δύο. Οδεύουν προς την πτώχευση.

Ελπίζω να μπορέσουν να κάνουν κάτι. Αλλά αν δε μπορέσουν να μειώσουν το κόστος τους, έχουν μεγάλο πρόβλημα και θα καταλήξουν στο νεκροταφείο των αυτοκινήτων, όπως όλες οι άλλες, με εξαίρεση την Tesla και τη Ford».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σχολίασε το γεγονός ότι το κόστος των αυτοκινήτων της Rivian είναι πολύ υψηλό. Και ότι αυτό θα την οδηγήσει σιγά σιγά στη… διάλυση.

«Όταν αυξάνεις την τιμή, μειώνεις εκθετικά τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα οχήματα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Tesla: Ο Έλον Μασκ απαγορεύει την τηλεργασία στο προσωπικό

Σε δύσκολη φάση Lucid και Rivian

Η Rivian το τελευταίο τρίμηνο έχει χάσει 1,5 δισ. δολάρια, μη έχοντας μεγάλα περιθώρια κέρδους. Πιθανή απώλεια χρημάτων από τα ηλεκτρικά οχήματα που πουλάει, θα επιφέρουν την χρεοκοπία. Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για την Lucid.

Είναι γεγονός ότι η Rivian δεν βάζει χρήματα στο ταμείο της με κάθε αυτοκίνητο που παραδίδει. Και οι δύο εταιρείες παράγουν ποιοτικά αν μη τι άλλο αυτοκίνητα, ενώ πλέον έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην αναβάθμισή τους, με παράλληλη μείωση του κόστους.

Τι απαντά ο Έλον Μασκ για την σεξουαλική παρενόχληση

Τέλος, το γεγονός ότι ο Μασκ μίλησε για αυτό το λεπτό ζήτημα σε φανατικούς θαυμαστές της εταιρείας του, υποβαθμίζει κατά κάποιον τρόπο τα λεγόμενά του. Αντίστοιχα σχόλια με τα οποία καταδικάζει τις Lucid και Rivian, δέχονταν και η εταιρεία του όταν ήταν στην ίδια φάση.

Σίγουρα ο Μασκ θα έχει και άλλα να δηλώσει σε επόμενες τους συνεντεύξεις, ξαφνιάζοντάς τους πάντες. Προς το παρόν μπορείτε να δείτε όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στο κανάλι Tesla Owners Silicon Valley στο Youtube:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!